Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde 16 yıl sonra bir ilk - Ronaldo ve Lionel Messi yok - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi son 16 turunda yıldızlar birer birer kaydı ve ortaya, uzun zamandır yaşanmayan bir hikaye çıktı!

        2

        Bu sezon Devler Ligi'nin çeyrek finalini, yıllarca buraları sürklase eden Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi olmadan izleyeceğiz.

        3

        JUVE, BEKLEDİĞİNİ ALAMADI

        İtalya Serie A'yı 9 yıldır domine eden Juventus, artık Şampiyonlar Ligi'nde bir başarı istedi ve bu doğrultuda Cristiano Ronaldo'yu renklerine bağladı.

        4

        2018 yılında Real Madrid'e 117 milyon euro ödenerek gerçekleştirilen transfer, Juventus'u Avrupa'nın en iyisi yapmak içindi fakat işler istenildiği gibi gitmedi.

        5

        2018-2019 sezonunda çeyrek finalde Ajax ile eşleşen Torino ekibi, Hollanda'da 1-1 berabere kaldığı rakibine İtalya'da 2-1 mağlup olunca turnuvadan elendi.

        6

        2019-2020'de ise son 16 turunda Fransa Ligue 1 ekibi Lyon ile eşleşen siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve iç sahada rakibini 2-1 yenmesine rağmen deplasman golü kuralıyla turnuvaya veda etti.

        7

        Deplasman golü kuralı, Juventus'un canını bu sezon da yaktı. Portekiz'de Porto'ya 2-1 mağlup olan Andrea Pirlo'nun öğrencileri, İtalya'da rakibini 90 dakikada 2-1 mağlup etti fakat uzatmalarda, 115. dakikada Sergio Oliviera'nın golüne engel olamayınca maçı 3-2 kazanmış olsa da deplasman golü kuralı ile Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı.

        8

        Sonuç olarak Cristiano Ronaldo'yu Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için transfer eden Juventus, 3 sezonda çeyrek finalden öteye gidemedi ve bu yatırımın karşılığını alamadı.

        9

        MESSİ İSTEDİ AMA OLMADI

        Oldukça çalkantılı bir sezon geçiren Barcelona ise 2017'deki mucizeyi tekrarlayamadı ve ilk maçta evinde 4-1 yenildiği PSG ile Paris'te 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti.

        10

        Özellikle başkan Joan Laporta'nın geri dönmesiyle keyfi yerine gelen Lionel Messi, yaklaşık 1-2 ay önceki umursamaz tavırlarından çok uzaktı ve bu turu gerçekten istedi.

        11

        Fakat Dembele'nin kaçırdığı pozisyonlar başta olmak üzere birçok beceriksizlik, Barça'nın yeni bir mucizeye imza atmasına izin vermedi.

        12

        İlk yarının sonlarında penaltıyı kaçıran Lionel Messi, çok şık bir gol atmasına rağmen takımını kurtaramadı.

        13

        Barcelona, 2017'de Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçta PSG'ye deplasmanda 4-1 yenilmiş, Camp Nou'da ise rakibini 6-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

        14

        RONALDO VE MESSİ YOK

        Hem Juventus'un hem de Barcelona'nın elenmesinin ardından, uzun süre sonra Şampiyonlar Ligi'nde bir ilk yaşandı.

        15

        Futbolseverler, 16 yıl sonra ilk kez çeyrek finalde Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi izlemekten mahrum kalacak.

        16

        Bu iki dünya yıldızının yer almadığı son çeyrek final, 2004-2005 sezonunda oynandı.

        17

        İSTANBUL MASALI

        O sezon Liverpool, Milan karşısında 3-0 mağlupken skoru 3-3'e getirmiş ve İstanbul Olimpiyat Stadı'nda, penaltılarla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Bu sezonun finali de aynı stadyumda oynanacak.

        18

        O sezon Barcelona, son 16 turunda Chelsea'ye elenirken, Cristiano Ronaldo'nun forma giydiği Manchester United ise aynı turda Milan'a boyun eğmişti. (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ