Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'ne zengin kulüpler ambargo koydu - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının ardından son 16 turu için geri sayıma geçildi. Önümüzdeki haftadan itibaren Devler Ligi heyecanı yeniden başlayacak.

        KPMG araştırma şirketi, Şampiyonlar Ligi grup aşamalarıyla ilgili bir rapor yayınladı.

        Organizasyon tarihinde ilk kez son 16 turundaki takımların tamamı 5 büyük lig olarak tabir edilen Bundesliga, Premier Lig, Ligue 1, Serie A ve La Liga'dan geldi.

        GRAFİK: SON 10 YILDA 5 BÜYÜK LİG DIŞINDAN SON 16'YA KALAN TAKIMLAR

        .png
        .png

        Raporda en dikkat çeken noktalardan birisi ekonominin sahaya doğrudan yansıması oldu. 32 takımın mücadele ettiği 8 gruptan çıkan bütün takımlar, yer aldıkları grubun kadro değeri en yüksek takımlarıydı.

        Geçtiğimiz 10 yılda son 16 turuna yükselmeyi başaran temsilcilerimiz Galatasaray (2) ve Beşiktaş'ın da dahil olduğu Ajax, Shakhtar, Zenit, Porto gibi takımlar bu sezon turnuvanın dışında kaldı.

        REKLAM

        GRAFİK: GRUP AŞAMASINDA YER ALAN TAKIMLARIN KADRO DEĞERLERİ

        .png
        .png

        Turnuvada dağıtılan ödülün geçen seneye göre 564 milyon euro artarak 1 milyar 976 milyon euro'ya yükseldiği belirtilirken büyük takımların zenginleştiği kaydedildi.

        GRAFİK: SON 16'YA KALAN TAKIMLARIN SOSYAL MEDYA TAKİPÇİ SAYILARI (milyon olarak)

        .png
        .png

        BAŞARI GELDİKÇE TAKİPÇİ ARTIYOR!

        Raporda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin kulüplerin popülerliğini ciddi oranda artırdığı ifade edildi. Barcelona ve Real Madrid, 225 milyondan fazla takipçiyle (Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube) liderlik ediyor.

        Turnuvaya 2. kez katılan Leipzig ile ilk deneyimini yaşayan Atalanta'nın 1 milyondan daha az takipçileri olduğu ancak Şampiyonlar Ligi grup performanslarının ardından %6-7'lik artış görüldüğü kaydedildi.

        Geçtiğimiz sezon yapılan değerlendirmeler ise şöyle: yarı finalist Barcelona, grup aşamasının ardından turnuvanın sonuna kadar 14,6 milyon takipçi kazandı. Şampiyon Liverpool, 11 milyonluk artış görürken mucizelere imza atan Ajax'ın 3 milyon yeni takipçisi oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ