Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Sanayi Bakanı Mustafa Varank yerli hibrit modeli test etti - Otomobil Haberleri

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı MustafaVarank, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye'de ilk defa üretimi yapılacak yeni Toyota Corolla Hibrit modelinde incelemelerde bulundu.

        Bakan Varank, Avrupa'da hızla dizel otomobillerin yerini alan bu teknolojinin, Türkiye'de üretilecek olmasının önemini vurguladı. Gelişen teknolojiler sayesinde elektrikli ve hibrit araçların hızla yaygınlaştığını, konvansiyonel motorların yerini aldığını aktaranVarank,"Biz de bu yöndeki proje ve yatırımlara öncelik veriyoruz. Yüksek katma değerli üretim için önemli desteklerimiz bulunuyor. Nitekim Toyota da bizim öncelikli yatırım teşviğimizden bu yatırım için faydalanmıştı" dedi.

        REKLAM

        'AKARYAKIT İTHALATI HİBRİT SAYESİNDE DÜŞER'

        Hibrit modellerin akaryakıtithalatını düşürmeye rol oynayacağını kaydeden Mustafa Varank, "Araç başına yüzde 50'ye yakın yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni modelin, Türkiye'den 100 farklı ülkeye ihraç edilmesi planlanıyor. Hibrit araçların ülkemizde yaygınlaşmasıyla akaryakıt ithalatımızda da düşüşler görebileceğiz. Böylelikle dış ticaret açığımız da azalacak. Yakıt tasarrufu sağlayan çevre dostu hibrit ve elektrikli araçların ülkemizde üretilmesine ve kullanılmasına desteklerimiz devam edecek" ifadesini kullandı.

        'İLK ÇEYREKTE SATIŞA ÇIKACAK'

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'a fabrika ziyaretinde eşlik eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, 2019’un Ocak ayında başlayacak üretimin ardından yılın ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarında boy göstermesi beklenen Yeni Corolla için, 1994’te ilk ürettikleri otomobil olan 7’nci nesil Corolla ile aynı heyecanla üretim hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

        REKLAM

        ÜRETİMİN YÜZDE 90'U İHRAÇ EDİLİYOR

        Söz konusu kararın aynı zamanda Toyota’nın Türkiye’ye duyduğu güvenin bir kanıtı olduğunun altını çizen Kato, "C-HR ile hibrit teknolojisi alanında elde ettiğimiz tecrübeyi Yeni Corolla’ya aktaracağız. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundayız. Yıllık 280 binlik üretim kapasitemizin tamamını kullanarak gerçekleştirdiğimiz üretimimizin yüzde 90’ını dünyanın 100 farklı ülkesine ihraç ediyoruz. Yeni Corolla önümüzdeki dönem hedeflerimizi gerçekleştirmemizde önemli bir rol üstlenecek" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ