Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

TÜSİAD tarafından düzenlenen "Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri"nin dördüncüsü TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bilecik, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin içinden geçmekte olduğu bu zorlu dönemde, sanayinin dijital dönüşümünün kalkınma stratejisindeki kritik rolünün çok daha ön plana çıktığını söyledi.

Dönemin ağrısının, en çok ekonomide hissedildiğini ve bu durumun ihmale gelmeyeceğini dile getiren Bilecik, şunları kaydetti:

"Çünkü ağrı, bazı şeylerin doğru gitmediği anlamında bizi uyaran en önemli sinyaldir. Hipokrat, milattan önce 5. yüzyılda 'Ağrıyı dindirmek ilahi bir sanattır' demiş. Ekonomimizdeki ağrıyı dindirmek için yeniden, dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine süratle dönmemiz gerekiyor. Bu, bugünden yarına olabilecek konular değil. Bakanlıklarımız ve teknisyenlerimizin hassas çalışmalarıyla süratle normale dönmeye başlayan günler olacak ama belli ki bugünden yarına olmayacak.

Kuşkusuz bunun en önemli dinamosu, güçlü ve yetkin bir Türk sanayisidir. Yıllar içerisinde bu alanda çok önemli gelişmeler kaydettik. Ancak, Türkiye sanayisi halen ağırlıkla düşük ve orta-düşük teknoloji ile üretim yapıyor. Artık bizim yüksek kalitede üretime geçmemiz gerekiyor."

TÜSİAD'ın, orta teknoloji tuzağından kurtulmanın çaresini 4. Sanayi Devrimi’nin Türkiye'de de gerçekleşmesi olarak tanımladığını vurgulayan Bilecik, bunun için Türk iş dünyası ve ilgili bakanlıkların, tüm ekosistemiyle çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi.

"4. SANAYİ DEVRİMİ, TIRMANMAMIZ GREKEN ZORLU BİR DAĞ"

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, bu dönüşümün, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınması için kritik önemde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hedefimizde başarıya ulaşmamızın olmazsa olmazı, dönüşümü destekleyecek ekosistemi bütüncül bir şekilde tesis etmektir. Bu amaçla önerdiğimiz bir modeli de (Kümelenme Tabanlı Mükemmeliyet Merkezi) bu sabah Sayın Bakanımıza da arz etme şansımız oldu. Bu modelin, Bakanımızın desteğiyle ve ekiplerinin katkılarıyla ülkemizin kalkınma süreçlerine fayda sağlayacağına inanıyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ