Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Şarkıcı Mehmet Taneri'ye veda - Magazin haberleri

        Müzisyen Mehmet Taneri, 86 yaşında hayatını kaybetmişti. Besteci Ali Kocatepe, sanatçının vefat ettiğini duyurmuştu. Mehmet Taneri, öğle vakti Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        Cenaze törenine, sanatçının ailesi, sevenleri, yeğeni Kaya Çilingiroğlu ve sanat dünyasından Hülya Avşar ve Melisa Sözen gibi birçok isim de katıldı.

        Çilingiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taneri'ye rahmet dileyerek, "Çok düzgün bir insandı. Çok severdim. Hastaydı son dönemlerinde. Hakk'ın rahmetine kavuştu. Yaklaşık 5 senedir kanserle mücadele ediyordu. Herkesin sonu burası. Yapacak bir şey yok. En son 15 gün önce görüştük. Evde tedavi görüyordu, sonra hastaneye yatırdılar. Daha sonra da vefat etti" dedi.

        REKLAM

        MEHMET TANERİ HAKKINDA

        Sanatçı, Emin ve Nükhet Taneri çiftinin üç çocuğundan biri olarak 1940'ta dünyaya geldi. Türk pop müziğinin erken dönemine adını yazdıran Taneri, döneminin sevilen erkek sanatçıları arasında yer aldı.

        Sanat hayatına 1966’da Selim Özer Orkestrası’nda vokalist olarak başlayan Taneri, aynı yıl orkestrayla "Her Yerde Kar Var" plağını doldurdu. Daha sonra Durul Gence Orkestrası’na katılan sanatçı, 1968'de Durul Gence Beşlisi ile "Sen Sen Sen" plağına imza attı.

        Mehmet Taneri, Doruk Onatkut Orkestrası ile de çalışarak, 1969'da "Seni Sevmek" ve "Ben Sevilmeyi Bilmezdim" eserlerinin yer aldığı 45'liğini yaptı.

        Aynı yıl solo kariyere yönelen başarılı sanatçı, "Bu Son Gecemiz", "Bir Yabancı Gibi/Ben miyim İlk Defa Seven", "Çağırsan da Artık Gelemem/Seni Nasıl Unutsam", "Bir Rüya Gibi/Kabahat Bende mi?" plaklarını hayranlarının beğenisine sundu.

        Başarılı sanatçı, 1970'te Hey Dergisi okuyucuları tarafından belirlenen "Yılın Erkek Sanatçıları" listesinde yer alarak başarısını katladı.

        "Ben miyim İlk Defa Seven" plağını 1971'de dolduran Taneri, 1972'de "Ben Yabancı Değilim/Yıllardan Sonra", 1973'te reklam plağı "Hayatın Gerçek Tadı", 1976'da "Bir Zamanlar" plaklarını hayata geçirdi.

        Mehmet Taneri, 1972'de Oğuz Gözen'in yazıp yönettiği "Hayal Uçurumu" filminde başrol oynayarak sinema dünyasına da adım attı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        HT 360 - 6 Mayıs 2026 (Yıldırımhan Füzesine Neden İhtiyaç Duyuldu?)

        Habertürk TV ekranlarında yayınlanan HT 360 programında Dilek Gül'ün konukları Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer ve Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Özkan, küresel güvenlik politikalarındaki en sıcak gelişmeleri değerlendiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ