Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Gazete Habertürk'ten Güntay Şimşek'in haberine göre, taarruz helikopteri Atak T-129, eğitim uçağı Hürkuş, insansız hava aracı (İHA) Anka, genel maksat helikopteri T-625 ile onun VIP kabini TAI’nin statik alanda sergilenen ürünleri oldu. Fuarın kapalı alanında “Türk pavyonu” olarak birbirine yakın mekânlarda ise THY Teknik ile koltuk ve uçak mutfağı üreten iştirakleri, Havelsan, Roketsan ve Vestel Karayel gibi şirketlerimiz yerini aldı. Körfez’deki krizin gölgesinde geçen Dubai Airshow, bu sene eski havasında değil.

Ev sahibi konumundaki Emirates Havayolları’nın fuarda gövde gösterisi yapmasına rağmen yaşadığı sorunlar sebebiyle keyifsizliği, Abu Dabi merkezli Etihad’ın geçen yılın yüksek zararını henüz gideremeden, yeni havalimanını henüz hizmete sokmadan yaşadığı sorunlar, 2 uçakla varlığını hissettirmeye çalışmasının önüne geçmiş. Katar Havayolları malum sebepten zaten yoktu. Suudi Arabistan’ın temsili de yine ülkede yaşanan hadiseler sebebiyle çok zayıftı.

TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNE TEKLİF YAĞDI

Türk Hava Yolları Teknik AŞ’nin iştiraki şirketlerin ürettiği koltuk, uçak mutfağı ve kabin içi eğlence sistemi için bu fuarda ciddi görüşmeler yapıldı. Özellikle Asya-Pasifik bölgesinden bazı şirketlerle yapılan anlaşmalar, koltuk üretim hatlarının 2023’e kadar dolacağı anlamına geliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ