Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 14 MAYIS SEÇİM SONUÇLARI 2023 | Seçim sonuçlarında tablo netleşti, Türkiye kararını verdi! 14 Mayıs Pazar Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı genel seçim sonuçları ile son durum ne, oy dağılımı nasıl oldu?
        1

        Seçim sonuçları ve oy oranları... 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem seçim sonuçları belli olmaya başladı. Sandıklar saat 17.00'de kapansa da oy verme işlemi tam olarak saat 17.30'da sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla oy sayım süreci başladı. YSK Başkanı Yener, sandıkların yüzde 100'ünün açıldığını duyurdu ve kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı. Peki, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde kim hangi parti yüzde kaç oy aldı? Seçimi kim kazandı? İşte, YSK Başkanı Yener'in resmi olmayan verileri açıklaması ile 2023 seçim sonuçları...

        2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        2

        "SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI"

        Kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sayın Oğan'ın 5,47'nin oy aldığı görülmüştür. Saat 15.15 itibarıyla 35 bin 874 oyun Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verilmiş olduğu kabul edildiğinde oylarının yüzde 49,54 olduğu görülmüş, Sayın Kılıçdaroğlu'na verilmiş olduğunda yüzde 44,89 kabul edilmiş olup, hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı görülmüştür.

        28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimlerin yapılmasına karar verilmiştir.

        3

        MECLİS'TE CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUKTA!

        Mevcut tabloda 28. dönem TBMM'de Cumhur İttifakı yüzde 49,37 oyla 321 milletvekili, Millet İttifakı 35,12 oyla 213 milletvekili, Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 10,53 oyla 66 milletvekili çıkarmış oldu.

        2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        4

        2023 Seçim Sonuçları Haberturk.com'dan Takip Ediliyor

        YSK'nın yayın yasağı kararının kalkması ile beraber resmi olmayan ilk sonuçları Haberturk.com'da anlık ve kesintisiz olarak yayınlanıyor. İl il, ilçe ilçe partilerin oy oranları ve tahmini milletvekili sayıları hakkında Haberturk.com'un 2023 Seçim Sonuçları sayfasından anlık gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

        2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        5

        Partilerin İllere Göre Seçim Sonuçları Haberturk.com Seçim Sonuçları Sayfasında

        YSK'nın yayın yasağının kalkması ile beraber, siyasi partilerin illere göre 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları da Haberturk.com'un Milletvekili Genel Seçim Sonuçları sayfalarında yayınlanıyor. Merak ettiğiniz ilin ve ilçenin genel seçim sonucunu öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

        14 Mayıs 2023 İllere Göre Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        Ankara Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        6

        Bölgelere Göre Seçim Sonuçları Haberturk.com Seçim Sonuçları Sayfasında

        YSK'nın yayın yasağının kalkması ile beraber, siyasi partilerin bölgelere göre 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları da Haberturk.com'un Milletvekili Genel Seçim Sonuçları sayfalarında yayınlanıyor. Merak ettiğiniz bölgenin genel seçim sonucunu öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

        14 Mayıs 2023 Bölgelere Göre Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        İzmir Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        7

        Yurt Dışı Seçim Sonuçları Haberturk.com Seçim Sonuçları Sayfalarında

        YSK'nın yayın yasağının kalkması ile beraber, 14 Mayıs 2023 yurt dışı seçim sonuçları da Haberturk.com'un Milletvekili Genel Seçim Sonuçları sayfalarında yayınlanıyor.

        14 Mayıs 2023 Yurt Dışı Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ