Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'yı taciz eden şahıs hakkında flaş gelişme! - Magazin Haberleri
        1

        Son dönemin popüler oyuncuları arasında yer alan Serenay Sarıkaya (29), şoförüyle Etiler'deki evine girerken takıntılı hayranı tarafından saldırıya uğramıştı. Sarıkaya, yaşadığı korku dolu anların ardından polise şikayette bulunmuştu.

        2

        Şikayet üzerine gözaltına alınan şüpheli, emniyette verdiği ifadesinde ünlü oyuncu ile ruh eşi olduklarını belirterek, "Allah katında onunla benim eş kılındığımızı hissediyor ve düşünüyorum." demişti.

        3

        TACİZCİ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

        İfadesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen şüpheli T.D'nin akli dengesinin yerinde olup, olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altına alınmasına karar verilmişti.

        Yaklaşık 1 ay gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edildi.

        4

        DOSYA UZLAŞTIRMA SAVCILIĞI'NA GÖNDERİLDİ

        Bunun üzerine soruşturmaya bakan "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu", dosyanın "Uzlaştırma Savcılığı"na gönderilmesine hükmetti.

        Serenay Sarıkaya'ya ile halen gözlem altında tutulan şüphelinin avukatına tebligat gönderilerek, uzlaşmak isteyip, istemediği sorulacak. Taraflar, uzlaşırsa dava açılmayacak.

        5

        NE OLMUŞTU?

        Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda şok bir olay yaşamıştı. Ünlü oyuncu, otomobiliyle Etiler'deki evine doğru giderken aracı kimliği belirsiz kişi tarafından tekmelenmişti.

        6

        "KADES'İ MUTLAKA İNDİRİN!"

        Yaşanan tatsız olayın ardından Sarıkaya, soluğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde almıştı. Takıntılı hayranından şikayetçi olan Serenay Sarıkaya, daha sonra sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulunmuştu.

        Sarıkaya, gönderisinde şu ifadelere yer vermişti:

        Son günlerde basına da yansıyan ve geçtiğimiz birkaç aylık süre boyunca bana, iş arkadaşlarıma, yakın çevreme zarar verme eğiliminde olan, korku dolu anlar yaşatan, tehdit eden ve psikolojik baskı yaratan şahısla ilgili emniyet teşkilatımızın olaya müdahale etmesi ve konuyu adli birimlere taşıması sonucu mahkeme tarafından bir karara varıldı. Bu süre zarfında kendimi ne kadar çaresiz hissettiğimi, etrafımdaki sevdiğim insanları koruyamadığım duygusu ile ne kadar kahrolduğumu sizlere tarif etmem mümkün değil. Çok ama çok üzgünüm. Bu ve benzeri nice hikayeleri her gün bir sürü kadının yaşadığını bilmenin verdiği sorumluluk ile bu mesajı paylaşmak istedim.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Aile İçi ve Kadına Şiddet Mücadele Birimlerinden Komiser Nurdan Hanım, Komiser Betül Hanım, Komiser Züleyha Hanım ve ekiplerine bu süreci müthiş bir hassasiyetle yürütüp ben ve benim gibi kadınların yalnız olmadıklarını hatırlattıkları için teşekkür ederim. Onlar gibi güçlü polis kadınların varlığını bilmek açıkçası içimi bir nebze daha rahatlattı.

        Nurdan Hanım bir de 'KADES' uygulamasından bahsetti. Tüm kadınların telefonunda mutlaka olması gereken bu uygulama; doğrudan yakınınızda olan ilgili birimleri haberdar ediyor ve daha hızlı müdahaleyi mümkün kılıyor. Lütfen yükleyin... Dilerim yazdıklarım faydalı olabilir. Sevgiyle kalın...

        7

        "BÖYLE BİR ŞEYİ TAHMİN ETMEMİŞTİM"

        Konuyla ilgili konuşan Sarıkaya, "Uzun zamandır yakın çevreme ve bana tehdit oluşturacak hareketlerde bulunuyordu. Evime kadar gelip, böyle ciddi şeyler yapacağını düşünmemiştim açıkçası." açıklamasını yapmıştı.

        Ünlü isim, daha sonra, "Ofis arkadaşlarımı da korkuttu, araçlara da zarar verdi. Dün de benim yardımcım Fatih Bey'e otomobili sürerken saldırdı. Şikayetçi oldum, Fatih Bey de şikayetini dile getirdi. Bugün tekrar görüşmeye gideceğiz, halledeceğiz inşallah." ifadelerini de kullanmıştı.

        8

        EV VE ARABA DEĞİŞİYOR

        Evini ve arabasını değiştirme kararı alan Serenay Sarkaya'nın Anadolu yakasında özel güvenliği olan siteli bir yere taşınacağı da öğrenilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ