Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sevgilisinin eşini öldüren sanık: İyi ki beni sizin mahkemeniz yargılıyor

        Kocaeli'de sevgilisi Fahrettin Ö. ile birlikte kocası Hüsnü Güntaç'ı öldürdüğü iddia edilen Sibel G. hâkim karşısına çıktı. Sanık Fahrettin Ö. "Sizleri çok seviyorum. İyi ki 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştüm, sizi kim kandırabilir ki!" dedi.

        Caner Aktan'ın haberine göre olay, 7 Kasım 2017 tarihinde Kocaeli'nin merkez İzmit ilçesinde meydana geldi. Sibel G. polis karakoluna giderek kocası Hüsnü Güntaç'ın kayıp olduğu söyledi. Çelişkili ifadeler vermesi üzerine takibe alınan Sibel G.'nin, ilişki yaşadığı Fahrettin Ö. ile Kütahya'da buluştuğu tespit edildi. Kiraladıkları evde kaldıkları belirlenen ikili yapılan baskınla gözaltına alındı. Zanlılar, ifadelerinde sevgili olduklarını ve Sibel G.'nin, kendisini dövdüğünü iddia ettiği kocasını Fahrettin Ö.'ye öldürttüğünü itiraf etti.

        DNA SONUÇLARI GELMEDİ

        Olayla ilgili Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanıklar, Hüsnü Güntaç'ın yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Önceki duruşmada istenen Sibel G. ve çocuklarına ait DNA testlerinin gelmediği belirtildi. Bunun üzerine cumhuriyet savcısı, duruşmanın ertelenmesini talep etti.

        SANIK AVUKATINDAN EV HAPSİ TALEBİ

        Daha sonra savunma yapan sanık Sibel G.'nin avukatı, "Sibel uzun süredir mağdur durumda. Sibel'in tüm tedbirler uygulanarak en azından ev hapsinde tutulmasını istiyoruz. Çocuklarına yaşlı olan anneanneleri bakıyor. Çocuklar küçükler ve zaten babalarını kaybetmişler. Her türlü koşulu uygularsınız. Zaten kaçamaz, davanın kararına göre tekrar cezasını çeker. Çocuklar için, 'Annemiz babamızı öldürdü' düşüncesi zaten kötü bir algı oluşturdu. Çocukları düşünerek bir tahliye kararı verilmesini talep ediyorum" diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

        'SİZİ KİM KANDIRABİLİR Kİ?'

        Daha sonra savunma yapan Fahrettin Ö. ise diğer sanığın suçu kendisine attığını söyleyerek, "Onca yalan ve iftiraya maruz kalmış durumdayım. Duygusallıkla işten kurtulmaya çalışıyorlar. Ben kimseyi öldürmedim. Çocuksa çocuk, benim de çocuklarım var. Sizleri seviyorum. İyi ki 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşmüşüm. Sizi kim kandırabilir ki!” diye konuştu.

        Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, DNA testi raporlarının beklenilmesi için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ