Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SGK TC kimlik no ile hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri

        SGK Hizmet Dökümü Nasıl Yapılır?

        Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde dahil olan sigortalı çalışanlar, internet üzerinden, SGKhizmet dökümü bilgilerine ulaşabilmektedirler. Hizmet dökümü sigortalıların;

        ⦁ İşe başlama tarihini,

        ⦁ Dönem dönem yatırılan prim tutarlarını,

        ⦁ Tarihlerini ve aylarını,

        ⦁ Primlerin yatırılmadığı dönemleri,

        ⦁ Toplam tutarları

        gibi çeşitli bilgileri öğrenebilmektedirler. SGK Tc kimlik no ile hizmet dökümü sorgulama işlemleri, artık tek başına yapılmamaktadır. Hizmetten yararlanılabilmesi için e-devlet şifresi gerekmektedir. E-SGM hizmeti kapatıldığından dolayı, Sosyal Güvenlik Kurumu www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet ile anlaşma sağlayarak, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini buradan sürdürmektedir. Bu nedenle hizmet dökümü bilgilerine ulaşmak isteyenlerin, eskiden olduğu gibi sgk.gov.tr hizmet dökümü sorgulama üzerinden değil, "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden SGK'ya bağlı bir şekilde işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Bunun içinde vatandaşların bir e-devlet şifresi edinmeleri, hizmet dökümü bilgilerine ulaşabilmeleri için gerekmektedir.

        REKLAM

        SGK TC hizmet dökümü sorgulama ile birlikte e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılarak, sigortanın ne durumda olduğu öğrenilebilmektedir. Prim düzenleri, tutarları ve gün sorgulama işlemleri hizmet dökümü çerçevesinde yapılabilmektedir. Bu nedenle e-devlet kapısı üzerinden hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapacak olan vatandaşların, sitede e-Hizmetler başlığına tıklayarak, Sosyal Güvenlik Kurumunu seçmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise, bağlı bulunan SGK mensupları, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilmektedirler.

        HİZMETE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

        Sgk gov tr hizmet dökümünü artık e-devlet kapısı üzerinden görmek isteyenlerin,

        ⦁ 4A Hizmet Dökümü,

        ⦁ 4B Ödeme Görme,

        ⦁ 4C İsteğe Bağlı Ödeme Görme

        Üzerinden sigortalarına ait hizmet bilgilerine ulaşabilmektedirler. Bu nedenle e-devlet hizmetinden, SGK bünyesindeki hizmet dökümlerinin görülebilmesi için e-devlet şifresi alınmalıdır. Eğer mevcut bir e-devlet şifreniz var ise, verilen adrese tıklayarak, Sosyal Güvenlik Kurumunun seçilmesi ve bu başlıklara uygun olan seçilerek, yeni açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna basılmalıdır. Sonrasında, sgk hizmet dökümü tc kimlik sorgulama ve e-devlet şifresi ile birlikte kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Hizmet e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile, sigorta bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar için geniş bir imkan sunmaktadır. Böylece tüm prim ödemelerinden, işe başlama tarihine kadar bilgi alınabilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ