Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sheryl Sandberg'den "Saçım saçın olsun" kampanyasına destek - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’de kurulan Kanser Savaşçıları Derneği’nin "Saçım Saçın Olsun" kampanyası, anlamlı gruplar bulmak ve sosyal birliktelik oluşturmak için Facebook'un tüm dünyaya örnek gösterdiği oluşumların başında geliyor.

        Facebook tarafından hazırlanan ve ilk kez haberturk.com'da yayınlanan Kanser Savaşçıları Derneği'nin kampanya videosuna bir destek de dünyanın en güçlü 5. iş kadını olarak gösterilen Sheryl Sandberg'den geldi.

        Facebook operasyon direktörü (COO) Sheryl Sandberg, kişisel hesabından videoyu paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

        REKLAM

        "Çok etkileyici bir video.

        Türkiye Kanser Savaşçıları Derneği, kanserden kurtulan kişilerin hikayelerini ve duygularını paylaşmak için 2012 yılında Facebook grubu olarak kuruldu. Gruptaki pek çok insan için bu duygulardan biri saçlarını kaybetme korkusuydu. Kader Demirkır, "Saçlarımı kaybetmek hastalığımı saklayamayacağım anlamına geliyordu." diyor. Grup, "Saçım saçın olsun" projesini hayata geçirerek insanlardan saçlarını bağışlamasını istedi. 2016 yılından bu yana, 300'den fazla insan gönüllü kuaförler tarafından yapılan peruklara kavuştu.

        Bu grubun başkalarına yardım etmek ve en çok ihtiyaç duydukları anda insanlara umut vermesinden dolayı minnettarım."

        Facebook EMEA Güvenlik Programları Müdürü Caroline Millin de Facebook topluluklarının gelişimi ve insanların ilgisi üzerine, geçtiğimiz temmuz ayında Haberturk.com ile yaptığı söyleşi de kampanya hakkında dikkat çekici tespitlerde bulunmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ