Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Şimal meme kanserine yakalandı - Magazin haberleri
        1

        Oyuncu Canan Ergüder'e meme kanseri teşhisi konulmasından sonra benzer bir haber de müzik dünyasından geldi. Geçen hafta yeni single çalışmasını dinleyicileriyle buluşturmayı planyan şarkıcı Şimal, kansere yakalandığını duyurdu.

        2

        "KENDİME ÇOK KIZGINIM!"

        Ünlü şarkıcı, yapılan biyopsinin ardından meme kanseri tanısıyla kemoterapiye başladı. Saçlarını kestiren Şimal, son halini sosyal medya hesabından yayınladı.

        34 yaşındaki şarkıcı, "Her ne kadar bu konularda bilinçli olduğumuzu düşünsek de bazen bazı şeyleri erteleyebiliyormuşuz... Dışımı süslerken, içimi unutmuşum... Kendime çok kızgınım! Çok küçük bir kitleyken kendimi ertelediğim için tedaviye alındım" ifadelerini kullandı.

        3

        "LÜFTEN BENİM GİBİ ERTELEMEYİN!"

        Şimal, hemcinslerine, "Tüm kadınlarımız erken teşhis için önce kendi muayenesini kendisi yapmayı öğrenmeli. Lütfen siz benim gibi kendinizi ertelemeyin!" diye seslendi.

        Ünlü şarkıcı, "Sizlerle bu aşamaların hepsini paylaşacağım, bir yere kaybolmuyorum. İnanıyorum ki daha sağlıklı ve güzel günlerde şarkılarımızı hep birlikte söyleyeceğiz" ifadelerini kullanarak, sevenlerinden dua istedi.

        4

        CANAN ERGÜDER DE TEDAVİ GÖRÜYOR

        Oyuncu Canan Ergüder de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurmuştu.

        Rahatsızlığından dolayı rol aldığı diziden ayrılmaya karar veren Ergüder, konuyla ilgili, "Çok sevgili arkadaşlarım, beni merak eden takipçilerim ve hayranlarım... Niyetim sizlere Menajerimi Ara'da oynayacağım son bölümde yazmaktı ama haberler size bundan önce ulaşmış bulundu" ifadelerini kullanmıştı.

        5

        "İYİLEŞECEĞİM"

        "Evet, sağlığımla ilgili haberler doğru" diyen Canan Ergüder, "Yaklaşık 1.5 ay önce bana meme kanseri teşhisi konuldu. Bu fotoğraf ameliyatım sonrası Menajerimi Ara ekibine gönderdiğim fotoğraf. Size de aynısını gönderiyorum çünkü pozitif hissettiğim anlardan bir tanesi. Bu inişli çıkışlı bir süreç olacak ama moralimi yüksek tutuyorum. Merak etmeyin, iyileşeceğim. Tedavimin izin verdiği noktaya kadar çalışabileceğim son ana kadar çalışacağım. Bu da inşallah 3 bölüm daha olacak. Pandemi sürecinden geçtiğimiz için bu benim tercihimden maalesef ki daha erken bir vakit" şeklinde konuşmuştu.

        6

        MEME KANSERİ NEDİR?

        Meme dokusunun içerisinde yer alan süt bezlerinde veya süt kanallarını döşeyen hücrelerin yapılarının bozulması, kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan ve başka organlara da yayılma potansiyeli taşıyan tümöral oluşumdur.

        Hastalık, erken dönemde genellikle belirti vermez. Bir kitle ele gelebilecek boyuta ulaşmadan 2 yıl öncesinde tarama mamografisi ile saptanabilir. Bu nedenle rutin taramalarını yaptırmayan kadınlarda meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi oldukça zorlaşır.

        Erken evrede fark edilmeyen kanser hücresi zamanla meme dokusu içinde büyüyerek tümöral bir kitle oluşturur ve sonrasında da metastaz dediğimiz kan ve lenf yolu ile vücudun diğer organlarına yayılma potansiyeli kazanabilirler.

        Kan ve lenf yolu ile vücudun diğer bölgelerine yayılmadan teşhis edilen meme kanseri vakalarında tedavi başarısı oldukça yüksektir.

        7

        MEME KANSERİ BELİRTİLERİ

        * Meme başında akıntı, özellikle tek taraflı ve kanlı olması

        * Meme başında içe çekilme, çökme

        * Memede büyüme ve şekil bozukluğu

        * Meme cildinde geçmeyen yara veya kızarıklık

        * Meme başında kabuklanmalar ve kızarıklıklar

        MEME KANSERİNDE RİSK FAKTÖRLERİ

        * En büyük risk faktörü cinsiyet.

        * Yaşın özellikle elliden büyük olması.

        * Genetik, aile hikayesinde 1. derece akrabalarında meme kanseri olması.

        * Erken adet, geç menopoz. Bir kadının ilk adeti ne kadar erken görür, menopozda ne kadar geç olursa o kadar fazla östrojen hormonuna maruz kalacağından kansere yakalanma olasılığı da o kadar artar.

        * Menopoz sonrası uzun yıllar hormonal tedavi.

        * Sebze ve meyveden tüketimin az olduğu beslenme.

        * Fiziksel aktivite azlığı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ