Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ŞOK ZAM! Son dakika: Mazot - Motorin fiyatları zamlandı! 17 Nisan CANLI motorin fiyatları ne kadar, litresi kaç TL?
        1

        Son dakika... 100 doların altına kadar inen brent petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti ve varil fiyatı 111 doların üzerini gördü. Yaşanan artışla birlikte motorin fiyatlarına da zam geldi. Peki, motorin fiyatları ne kadar zamlandı? İşte, Ankara, izmir ve İstanbul motorin fiyatları...

        2

        MOTORİN FİYATLARI ZAMLANDI

        Motorin fiyatları brent petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte yeniden yğkselişe geçti. 16 Nisan Cumartesi gece saatlerinde motorine 1 lira 79 kuruş zam geldi.

        3

        ZAM SONRASI MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

        Güncel piyasalara göre dün gece yarısı gelen zamla birlikte 17 Nisan Pazar günü motorinin litresi İstanbul'da ortalama 20,24 liradan 22,03 liraya, Ankara'da 20,32 liradan 22,11 liraya, İzmir'de ise 20,32 liradan 22,12 liraya çıktı.

        4

        ANKARA İZMİR VE İSTANBUL BENZİN FİYATLARI - 16 NİSAN

        16 Nisan tarihi itibariyle benzin şu şekilde:

        İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 18,99 TL

        İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,00 TL

        Ankara benzin litre fiyatı: 19.08 TL

        İzmir benzin litre fiyatı: 19.80 TL

        5

        LPG FİYATLARI ZAMLANDI MI?

        Brent petrol fiytlarındaki zamla birlikte LPG fiyatlarının da zamlanacağı iddia edildi. Ancak fiyatlara iddia edildiği üzere zam gelmedi. İstanbul LPG fiyatları Avrupa yakasında 11,66 TL iken Anadolu yakasında 11,77 TL olarak kaydedildi. Ankara'da ise 11,83 TL olan LPG, İzmir'de 11,66 liradan satılıyor.

        6

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ