Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sokağa çıkma yasağında bugün marketler açık mı? 3 Ocak marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

        4 günlük yılbaşı sokağa çıkma yasağının olması ile birlikte marketlerin çalışma saatleri de merak konusu oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde temel ihtiyaçlar karşılanabilecek. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birlikte marketlerin çalışma saatleri de belli oldu. Peki Hafta sonu marketler açık mı? 3 Ocak Bugün marketler kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte detaylar...

        2 OCAK HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

        İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karara göre korona virüs salgınının yayılma hızını durdurmak amacıyla yılbaşında 31 Aralık 21.00'den 4 Ocak 05.00'e kadar sürecek bir sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma yasağında marketlerin açık olup olmadığı araştırılıyor.

        REKLAM

        Sokağa çıkma yasaklarının detaylarını içeren genelgeye göre market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

        Marketler ve bakkallar 4 günlük yılbaşı yasağında açık olacak.

        HAFTA SONU ALKOL SATIŞI YASAK MI?

        Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek. Sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ