Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... 24 Haziran seçimlerine son 12 gün (12 Haziran 2018)

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Seyitgazi ilçesi Aksaklı Mahallesi'nde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılış törenine katılacak. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kayseri mitingini düzenlerken, Muğla mitinginde konuşacak. Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Teknoloji Üssü Lansmanı İmza Töreni'ne iştirak edecek. Ayrıca Yıldırım, Çankırı Belediye Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılarak Valiliği ziyaret edecek, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenecek ve Valiliğe ziyarette bulunacak, Amasya'da Ferhat Tüneli'nin açılışına ve iftar programına katılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. Bölge KOBİ Buluşması ve kent mağdurlarıyla buluşma programlarına iştirak edecek.

        Buldan: HDP büyük bir başarı elde edecek

        HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye'nin, barışın umudu olan HDP, 24 Haziran'da büyük bir başarı elde edecek. Bu başarı ve kutlu zafer elbette ki sizlerin zaferi olacaktır" diye konuştu.

        İnce: Işık göründü ama biraz daha ateşleyin

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kayseri mitingine katılan vatandaşlara bağış yapmaları çağrısında bulunarak, "Işık göründü tünelin ucunda ama yakıt bitmesin, biraz daha ateşleyin. Mitingden sonra bankaya bir uğrayın" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sloganına atıfta bulunan İnce "Vakit jübile vakti" ifadelerini kullandı. İnce, Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını da yineledi.

        Son seçim anketleri ile ilgili Cumhurbaşkanı adaylarının yorumları

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken, liderler ellerindeki anketleri de açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketler hakkında konuşmayı isabetli bulmadığını söylerken, CHP'nin adayı İnce ilk turda seçilebileceğini ifade etti. İYİ Parti'nin adayı Akşener ikinci tura kalacağını iddia ederken, Saadet Partisi'nin adayı Karamollaoğlu ise dip dalga vurgusu yaptı. İşte liderlerin kamuoyu anketleri hakkındaki görüşleri...

        Akşener, 'işsizlik oranını düşürecek' vaadini açıkladı

        İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Malatya Mitingi'nde vatandaşlara seslendi. Akşener işsizliği, 5 yılda 5,6'ya düşüreceklerini söyledi, "Her yıl 50 milyarlık fabrika yatırımı yapacağız" dedi. Akşener, Başbakan Yıldırım'a seslenerek "FETÖ'cüysem Malatya'dayım gel tutukla" ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu'ndan Danıştay üyesine tepki

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay üyesi Aysel Demirel'e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Normalde o hakimin derhal Danıştay'dan atılması lazım. Bir haksızlık ile karşı karşıya kaldığınızda başvuracağınız tek yer mahkemeler. Mahkeme çökerse yeraltı dünyasındaki mafya liderlerine gidersin. Türkiye o sürecin içerisine sokulursa çok daha karanlık bir tablo ile karşı karşıya kalırız" dedi.

        MSB Canikli: İran'a birlikte operasyon önerdik

        Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Kandil Harekatı ile ilgili konuştu. Canikli, "Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek" dedi. Canikli Münbiç mutabakatına değindi, "Bugün resmi olarak kabul etmiyorlar ama, YPG'nin PKK olduğuna ikna olmuş durumdalar. İkna olmasalar bu mutabakat olmazdı. ABD ile Münbiç'te birlikte çalışacağız." diye konuştu.

        AK Partili Elitaş'tan flaş bedelli açıklaması

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV'de bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, " Ya TSK'nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek." dedi Başbakan Yıldırım da dün yaptığı açıklamada, "Bence şartlar oluştu." demişti.

        Soylu: PKK'yı dağlara sıçan gibi kaçırdık

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah şahittir Allah'a yemin olsun ki bu ülkeyi hainlere teslim etmedik. Terörle mücadeleyi yarım bırakalım mı? PKK'yı dağlara sıçan gibi kaçırdık, onları tamamen yok ettik" diye konuştu.

        Gül: İnce türban yasağının kalkmaması için anayasa mahkemesine ilk koşanlardan

        Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Başörtüsü için dava açanlardan birisi kim? Muharrem İnce’ydi. Yasağın kalkmaması için anayasa mahkemesine koşanlardan birisidir. Şimdi çıkmış oy istiyor. Demokrasilerde cevabı halk sandıkta verir. Yine verecek" dedi.

        Bozdağ: İstihbarat örgütlerine izin vermeyeceğiz

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dışarıdaki ülkelerin, istihbarat örgütlerinin Türkiye’nin seçimlerine, içişlerine müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Ben aziz milletimizin bu seçimde Türkiye’ye dair hesap yapanların hesaplarını bir kez daha bozacağına yürekten inanıyorum" dedi.

        Liderler bayramda da siyasete ara vermeyecek

        Liderler 24 Haziran Seçimlerine sayılı günler kala Ramazan Bayramı’nda da miting meydanlarında olacak.

        Kılıçdaroğlu: ABD'nin FETÖ elebaşını iade etmesi lazım

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nda incelemede bulunan heyetin raporuna ilişkin, "Bana gelen 3 sayfalık bir rapor var, aynı rapor Sayın Muharrem İnce'ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika'nın bize iade etmesi lazım. Amerika'nın ısrarla somut belge istediği ifade edildi." dedi.

        Başbakan Yıldırım Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında
        REKLAM

        Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında soruları yanıtladı. Başbakan Yıldırım, "İttifakın seçimden sonra dağılacağı yönünde bir görüşe ben katılmıyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu. Yıldırım, Kandil Operasyonu'na dair ise, "Başkalarının topraklarında gözümüz yok. Amacımız sınırlarımız dışında ülkemizi taciz eden terör örgütünü yok etmek" dedi. ABD'nin Türkiye'ye sözü olduğunu kaydeden Yıldırım, ABD'nin "Bizim PYD ve YPG ile birlikte hareket etmemizin amacı, bu bir tercih değil, bu bir mecburiyet. DEAŞ'ı yok etmek istiyoruz" şeklinde yaptığı açıklamalara ilişkin, "DEAŞ şimdi yok oldu gündemde değil. Suriye'de ve Irak'ta DEAŞ söndü. O mecburiyet de ortadan kalktı" ifadesini kullandı. Binali Yıldırım, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilmesine, "40 tekne ekmek yemesi lazım Erdoğan'a benzemesi için. Hırslı, istekli buna şüphe yok ama Allah işini rast getirsin ne diyeyim" şeklinde cevap verdi. Temel Karamollaoğlu'nun Selahattin Demirtaş açıklamalarına dair Başbakan Yıldırım, "O kadar merhamet sahibiyse beraber yapsınlar kampanyayı" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL'e neşter vurabiliriz

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında anket değerlendirmesi yaparak, "Benim bir prensibim var. En büyük kamuoyu araştırması milletin orada vereceği karardır. Onun için önceden bunları konuşmayı isabetli bulmuyorum. Meydanlarda büyük bir teveccühün olduğunu görüyorum. Bunu niye söylüyorum. Bir tarafta 16 yıl bu ülkeyi yönetmiş biri var. Bir yanda bu işlerden hiç anlamayan biri var. İnşallah bu teveccühle milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir" dedi. Erdoğan OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin ise, "Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran'dan sonra OHAL'e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir" ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ