Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika! Akçakale'ye havan saldırısı! 2 asker şehit

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine hudut karakoluna düzenlenen havan saldırısında 2 asker şehit oldu.

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır karakoluna havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu.

        Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Tel Abyad'ın Ayn İsa bölgesinden gece saatlerinde PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Teröristler tarafından ateşlenen havan mermileri sınır hattında bulunan bir hudut karakoluna isabet etti.

        Havan atışının yapıldığı bölge topçu birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

        UZMAN ÇAVUŞLAR ŞEHİT OLDU

        Terör örgütünün saldırısının ardından saldırıda Tankçı Uzm.Çvş. Şevket Tekin ile Tankçı Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin şehit oldu.

        Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "27.11.2019 günü Şanlıurfa ili Akçakale Tekçe Hudut Karakoluna PKK/PYD Silahlı Terör Örgütü tarafından atılan havan mermisinin hudut karakoluna düşmesi sonucu yaralanan Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin, Akçakale Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimizin İlimize nakil ve defin işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu vesileyle başta Şehidimiz Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin olmak üzere bütün Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

        EŞİNE DOYAMADI

        Şanlıurfa’da görev yaptığı karakola teröristler tarafından atılan havan mermisi ile şehit düşen Balıkesirli Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin, henüz 1 yıl önce evlendiği eşi Gülçin Nergiz Keskin’e doyamadan şehadet şerbetini içti. Şehidin naaşı yarın Cuma namazının ardından Balıkesir Şehitliğinde toprağa verilecek.

        Mahmut Acaröz'ün haberine göre, Balıkesir’e şehit ateşli düştü. Altıeylül İlçesi Gündoğan Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan 6 yıllık Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin (28) görev yaptığı Şanlıurfa Akçakale Tekçe Hudut Karakoluna teröristler tarafından atılan havan mermisi ile bir silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü. Şehidin Gündoğan Mahallesi’ndeki ağabeyi Rafi Zeybek’e acı haberi Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya verdi.

        1 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

        Şehit Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin, 1 yıl önce gönlünü kaptırdığı Gülçin Nergiz Keskin ile hayatını birleştirmişti. Şehidin Edirne’de yaşayan eşi Gülçin Nergiz Keskin’de acı haber ile yıkıldı.

        Keskin’in naaşı bugün Zağnos Paşa Camii’nde kılınacak Cuma Namazının ardından Asri Mezarlıktaki Şehitlikte toprağa verilecek. Vali Ersin Yazıcı’da yayınladığı taziye mesajında şu görüşlere yer verdi “"Uzman Çavuşumuz Davut Armağan Keskin’in şehadet haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Güvenlik güçlerimiz çok değerli bir mensubunu yitirmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimizi ve memleketimizi her tür fitne ve beladan korusun. Balıkesir'den bir kez daha ilan ediyorum ki, bu millete terör karşısında kimse diz çöktüremedi, çöktüremeyecek.”

        ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI

        Suriye'nin Tel Abyad kentinde Ayn İsa bölgesinden, PKK/YPG'li teröristlerce Akçakale'deki Tekçe Hudut Karakolu'na yapılan havanlı saldırıda, Uzman Çavuş Şevket Tekin, şehit oldu. Şehit Tekin'in, acı haberi, memleketi Nevşehir'in Avanos ilçesindeki babaevine ulaştı. Gülay-Mehmet Şener Tekin çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Şevket Tekin'in şehit olduğu haberini, Kaymakam Vekili Mehmet Maraşlı ve askeri yetkililer aileye verdi. Şehidin anne ve babası ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babaevine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Tuğba Tekin ile evli olduğu öğrenilen şehit Tekin'in, 2 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ