Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Altılı masa toplanıyor... Hükümet programı masada

        Altılı masa liderleri Gelecek Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya geldi.

        73 alt başlığın yer aldığı çalışması daha önce tamamlanmıştı. Bugünkü toplantıda, hükümet programı niteliğindeki temel politikalar belgesi ele alınacak ve bu metne masada son şekli verilecek.

        Çalışma, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının seçim beyannamesi olacak.

        HÜKÜMET PROGRAMI MASADA

        Toplantıda, hükümet programının masaya yatırılması bekleniyor. Partilerde oluşturulan komisyonlarda yapılan çalışmalar ile dokuz ana başlıkta "Hukuk, adalet ve yargı", "Kamu yönetimi", "Şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele", "Ekonomi, finans ve istihdam", "Sektörel ve bölgesel konular", "Bilim ve teknoloji", "Eğitim ve öğretim", "Sosyal politikalar", "Dış politika, güvenlik, savunma" alanlarında programın taslak hali belirlendi.

        BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için yasal düzenleme teklifi sonrası AK Parti'nin başörtüsü ve aile yapısını kapsayan Anayasa değişiklik teklifinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Altı liderin düzenlemeye nasıl yanıt vereceği görüşülecek.

        CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

        Gelecek toplantıda ise altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını görüşmesi bekleniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ