Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika Azerbaycan Ermenistan! Cepheden kaçıyor sivilleri vuruyor! Ermenistan'ın kirli savaşı!

        Türkiye saatiyle 03.00 sıralarında Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence, Ermenistan ordusu tarafından tekrar hedef alındı. Saldırıda can kaybı olmazken, Ermeni ordusunca atılan füzenin düştüğü yerde ve çevresinde hasar oluştu.

        FÜZE OKULLA TİYATRONUN ARASINA DÜŞTÜ

        Bölgeyi vuran füze, tiyatro binasıyla bir okulun tam ortasına düştü. Sınıra yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta olan Gence, Azerbaycan'ın tarihi kenti olarak biliniyor.

        BERDE'DE BİR SİVİL CAN VERDİ

        Berde ve Terter kentinden getirilen siviller, düşen füzenin 20 metre ilerisindeki okula yerleştirilecekti.

        Öte yandan Berde şehir merkezi de Ermeni ordusunca hedef alındı ve saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 2'si ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.

        BERDE'YE TERTER'DEN SİVİLLER GELMİŞTİ

        Berde kentinde dün kameraman arkadaşım Hasan Dönmez ile yemek yediğimiz restoran bugün hedef aldı. Berde'nin özelliği Terter kentine, çatışmaların yaşındığı bölgeye en yakın nokta ve oradan birçok insan buraya gelmişti.

        SİVİL HALKI KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

        Kamu kurumlarına, okullara siviller yerleştirilmişti. Ermenistan ordusu Terter, Gence gibi Berde'de de sivil halkı saldırılarıyla korkutmaya çalışıyor.

        Bölgede insanların kaygılı bir bekleyiş içinde olduğunu söylemem gerekir.

         Azerbaycan açıkladı! Karabağ bilançosu!
        Azerbaycan açıkladı! Karabağ bilançosu! Haberi Görüntüle

        SİVİL ŞEHİT SAYISI 31'E ULAŞTI

        Dağlık Karabağ'ın cephe hattında Azerbaycan ordusu tarafından büyük kayba uğratılan Ermeni güçlerince sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırılarda şu ana kadar şehit sayısı 31'i buldu.

        Saldırılarda yaralananların sayısı ise 154 olarak açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ