Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika Azerbaycan savaşı! Ermeni güçler 4 hatta geri çekildi! - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Topraklarını işgalden kurtarmak için operasyon yürüten Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bir kışlayı imha ettiği bildirildi. Dağlık Karabağ'da bulunan Hankendi şehrinde bir depoda, cephedeki Ermenistan askerlerine gönderilmek üzere mühimmatların araçlara yüklendiği sırada patlama meydana geldi.

        ERMENİ MÜHİMMAT DEPOSU PATLADI

        İHA'da yer alan habere göre Hankendi yakınlarındaki bir mühimmat deposunda mühimmatlar kamyonlara yüklendiği sırada patlama meydana geldi ve yangın çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yangının kısa sürede depoya sıçradığı bildirilerek, “Şiddetli bir patlama meydana geldi” denildi.

        AĞDERE'YE SİLAH SEVKİYATI YAPIYORDU

        Açıklamada, mühimmat deposunun Ermenistan ordusunun Ağdere’deki 10. Muhrip Tümeni ve 5. Muhrip Alayı'nın top ve diğer birimlerine silah ve mühimmat sağladığı ifade edildi.

        4 NOKTADA ERMENİ GÜÇLER ÇEKİLDİ

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıplar vererek geri çekilmek zorunda bırakıldığı bildirildi. Tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu aktarıldı.

        ERMENİ GÜÇLERİN KIŞLASI VURULDU

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephenin Terter istikametinde Tonaşen köyünde konuşlu bir kışlanın Azerbaycan ordusunca top atışlarıyla vurulduğu ifade edildi.

        Azerbaycan'ın tüm cephelerde Ermeni güçlere ağır zaiyat verdiği öğrenildi.

        VURULMA GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLADI

        AA'da yer alan habere göre Tonaşen köyünde Ermenistan ordusu 10. Muhrip Tümeni 7. Muhrip Alayının kışla, karargah, cephane ve diğer askeri altyapısının imha edildiği belirtildi.

        Azerbaycan haritası (Güncel).

        Bakanlık, kışlanın vurulma anlarının havadan çekilen görüntülerini paylaştı.

        KARABAĞ'IN KALBİ ŞUŞA'YA DOĞRU

        Öte yandan askeri uzmanlardan alınan bilgiye göre tüm cephe hattında kontrolü elinde bulunduran Azerbaycan ordusunun, Karabağ'ın kalbi olarak bilinen stratejik nokta olan Şuşa'yı her an ele geçirebileceği öğrenildi.

        SMERCH FÜZESİ İMHA EDİLDİ

        Ermenistan ordusu tarafından atılan misket bombası destekli Rus yapımı Smerch füzesi, Terter kentindeki bir evin bahçesine düştü.

        Patlamayan füzeyi yerinden kaldırmak için güvenlik güçleri ve ANAMA uzmanlarına haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, füzeyi kontrollü bir şekilde saplandığı yerden çıkararak etkisiz hale getirdi.

        ÇATIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜ

        DHA'da yer alan habere göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, işgal altındaki topraklarda gece boyunca Ermenistan güçleri çeşitli ateşli silahlar, toplar ve havanlarla Azerbaycan Ordusu birliklerinin mevzilerine ve cephenin muhtelif yönlerindeki yerleşim yerlerine ateş açtı.

        ERMENİ GÜÇLER YER YER ÇEKİLİYOR

        Çatışmalar, özellikle Ağdara, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönünde değişen yoğunlukta devam etti. Ermenistan güçlerinin cephenin bazı yerlerinde geri çekildiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan´ın sabah saatlerinde Berd, Çemberek ve Vardenis bölgelerinde Azerbaycan ordusu mevzilerine ateş açtığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ