Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bayındır'da halka hitap etti. Erdoğan, "Burada önemli bir sorun var ama onun müjdesini henüz vermeyeceğim. Verirsem yalancı duruma düşerim" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

        Bu bölgemiz ülkemizin özellikle süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda kalbi aynı zamanda da ihracat üssü olacaktır. Buraya girecek sermayeyi, parayı düşünün. Ciddi bir hareketliliği nereye getirecek? Bayındır'a getirecek. Tabii bu Bayındır'ı da daha bayındır hale getirecek. Süs bitkileri sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezini inşallah kuracağız. Paketleme, ambalajlama ve depolama, ARGE ve süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağı bir merkezimizi de burada kuracağız. 1500 vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak bu yatırım sayesinde. Projemizi hayata geçirmek için düğmeye bastığımızın müjdesini büyük mutlulukla sizlere bu akşam burada veriyorum.

        REKLAM

        "MEHMETÇİK SURİYE ORDUSU'YLA BİRLİKTE DESTAN YAZIYOR"

        Bütün bu adımları atarken bugün tabii ki Bayındır'da sizleri bu coşkuyla, heyecanla görünce dedim ki, 'İnşallah Bayındır bu organize bölgeyle birlikte çok farklı bir duruma girecek'. Ve artık gururla şunu söyleyeceğiz, bizim de süs bitkileri alanında bir organize sanayi bölgemiz var. Bu çok önemli bir olay. Bugün Hollanda bu tür bitkilerle yeri yerinden oynatıyor. Singapur yeri yerinden oynatıyor. Onlar yapıyor da biz niye yapamayalım. Bu adımı da neresi atıyor? İzmir. Nerede? Bayındır'da. Ne olur bir olun, iri olun, diri olun, kardeş olun, hep birlikte Türkiye olun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Suriye Milli Ordusu'yla beraber Mehmetçiğimiz destan yazıyor.

        "İNŞALLAH ERGENLİ BARAJI İÇİN ADIMLARI ATACAĞIZ"

        Burada önemli bir sorun var daha ama onun şimdi müjdesini henüz veremeyeceğim. Verirsem size yalancı olurum. Ekonomik alanda attığımız adımları geliştirdiğimizde Ergenli Barajı ile ilgili adımlarıatmak istiyoruz. İnşallah ekonomik noktada şu anda ciddi toparlanmadayız. Bu toparlanma ile birlikte 2020-2021'de bunun planlaması ve adımını atabiliriz. Belki yap işlet devret ilebir imkan yakaladığımızda fazla da beklemeyiz. Hemen adımını atarız. Biz sizi seviyoruz. Size güveniyoruz. Siz de bize güvenin. Çünkü ne aldatan olacağız ne aldananolacağız. Milletimizle ayaktayız, milletimizle bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KİRAZ İLÇESİNDEN SESLENDİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayındır ziyaretinin ardından Kiraz ilçesine geldi. Burada halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiraz halkına şimdiye kadar yapılanları, bundan sonra yapılacakları ve müjdeleri şöyle sıraladı.

        Genç çifti noktasında 79 projeyle 2 milyon 370 bin TL yine Kiraz ilçemize aktardık. Kırsal kalkınma noktasında hibede 4 milyon TL aktarmış bulunuyoruz. Büyükbaş hayvancılıkta yaklaşık 4 kat artışla 100 bin baş hayvana ulaştık. Küçükbaş hayvancılıkta ise 2,1 kat artışla 33 bin küçükbaşa ulaştık. Süt üretiminde 336 bin ton süte ulaştık. Orman ve suda 66 milyon TL yatırım yaptık ve iki adet baraj sulamada 4 bin 990 dekar araziyi şu anda sular hale geldik. Dere ıslahına gelince 9 adet dere ıslahı yaptık. 513 bin 500 fidan diktik.

        "BİR JEOTERMAL ÇALIŞMASI TALİMATINI VERDİM"

        Jeotermal enerji kaynağı bulduğumuz takdirde tarıma dayalı ısıtmalı ihtisas organize sanayi bölgesine de kuracağız. Her biri minumum 25 dekar olan ileri teknolojik, topraksız seralar jeotermal enerjiyle kurutma tesislerini de kuracağız. Bu seralarda ısıtma maliyeti dekardan yıllık 16 bin TL'den 4 bin TL'ye düşecek, bin dekara sera kurduğumuzda yılda 40 milyon kilogram domates elde edeceğiz. Bay Kemal diyor ya 'domates yok' gel bundan sonra Kiraz'dan domatesini al. 1200 vatandaşımıza istihdam sağlayacağız.

        "ÖN ÖDEMELİ, KARTLI SAYAÇ TAKILMASINA BAŞLIYORUZ"

        Prjemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Elimiz boş gelmeyeceğiz dedik. Saliha kardeşimize o sözü verdik. Kiraz Belediyesi tarafında işletilen Haliller ve Çatak Göleti sulama şebekesinin ön ödemeli, kartlı sayaç takılmasına 2020 yılında başlıyoruz. Kiraz ilçesinde toplam 10 köye içme suyu amacıyla kuyu açıyoruz. Mersindere, Karaburç, Çayağazı ve İğdeli'de içme suyu kuyularını açtık. Altınoluk'ta çalışmalarımız devam ediyor. Hisarköy, Sarıkaya, Tekbıçaklar, Umurcalı'da birer adet içme su kuyusu açacağız.

        "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİRAZ'I SEVMİYOR"

        Kiraz doğa koruma amaçlı olarak burada biliyorsunuz bir parkı da gerçekleştireceğiz. Kiraz'a hayvan barınağı kazanırıyoruz. Belediye başkanımız tarafından talep edilen barınağı için gerekli görüşmeler yapıldı. Belediye başkanlığımız tarafından arazi temin edilmesine müteakip Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışmalara başlayacağız. Hisar ve Umurcalı mahallesinde 400 dekar alanda mera ıslah çalışması başlatacağız. Kiraz artık farklı bir döneme inşallah giriyor. Eğitim, sağlık, ulaşım, spora kadar her alana yaptığımız yatırımlarla nasıl ki İzmir'i geliştirip, büyüttüysek inşallah büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki pekçok projeyi bakanlarımız üstlenerek İzmir halkının mahsur kalmamasını sağladık. Gel gör ki İzmir Büyükşehir Kiraz'ı sevmiyor. Kiraz'a destek vermiyor. Kiraz kendi hamuruyla yoğruluyor. Biz Kiraz'ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

        "SİLAHLARI DEPOLADIKLARI YERLERİ BULDUK, TOPLUYORUZ"

        Şu anda Barış Pınarı Harekatı'yla ülkemizin güneyinde neleri yaptığımızı takip ediyorsunuz değil mi? Teröre prim vermedik. Ne dedik 'onlar kaçacak biz kovalayacağız'. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. İnlerine girdik, inlerine! Bunlar Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler. Kurabildiler mi? Bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı. 32-33 bin TIR. Bunları depoladıkları yerleri bulduk, şimdi onları topluyoruz. Mehmetçiğin ne olduğunu daha iyi tanıyacaklar. Mehmetçiğimiz şehitler verdi. Suriye Milli Ordusu, Mehmetçiğimize göre 20 kat daha fazla şehit verdi. Hep bir ve beraber oldular. Şehadete birlikte yürüdüler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ