Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 4 işçinin ölümüne yol açan sürücünün ifadesi ortaya çıktı! - En son haberler
        1

        Maltepe D-100 Karayolu'nda otomobiliyle 4 işçiye çarparak ölümlerine neden olan sürücü 28 yaşındaki Atilla Mert Çukacı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Atilla Mert Çukacı, "Alkollü değildim. Makas atmıyordum. Kamera kayıtlarında görebilirsiniz" dedi.

        2

        DHA'nın haberine göre Maltepe D-100 Karayolu Ankara istikametinde dün gece meydana gelen kazada, Atilla Mert Çukacı (28) yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı yol bakım işçilerine çarptı. Kazada Hamdi Alptekin (38), Mehmet Alptekin (40), Barış Ten (25) ve Sinan Demirok (42) hayatını kaybetti.

        Sürücü Atilla Mert Çukacı ile yanında bulunan Duygu E. hafif şekilde yaralandı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Çukacı'nın 0.55 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Atilla Mert Çukacı, "Alkollü değildim. makas atmıyordum. Kamera kayıtlarında görebilirsiniz" dedi.

        3

        İMAMOĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından, "Maltepe E-5 karayolunda gece çalışması yapan ekiplerimize bir sürücünün çarpması sonucu 4 çalışanımız ne yazık ki hayatını kaybetti. İşçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Adli süreci yakından takip ediyoruz. İBB olarak acılı ailelerinin yanında olacağız" paylaşımında bulundu.

        "SADECE BİR TANE BİRA İÇTİM"

        Atilla Mert Çukacı'nın savcılık ifadesinde, "Yanımda kız arkadaşım Duygu E. ile Maltepe Zümrütevler'e gidiyorduk. D-100 karayolu Altıntepe mevkiinde yol normalde 6 şeritken bir anda 3 şerit hatta 2,5 şerit diyebileceğim bir oranda daraldı. O esnada ben orta şeritte seyrediyordum. Hızım tahmini 90 civarıydı. Orta şeritte önümde bulunan araçlar aniden fren yapınca ben arkamdaki aracın takip mesafesini koruyamayacağını düşünerek sol seride geçtim. Sol şeride geçtikten bir müddet sonra anlattığım ani fren olayı sol şeritte meydana geldi. Bunun üzerine ben tekrardan orta şeride geçtim ancak, bu makas atmak değil sollama gibi bir şeydi. Orta seride geçtikten sonra bir anda aracın kontrolünü kaybettim. Araç arkadan kaymaya başladı ve bariyerlere doğru hızlıca kaydı. Ben araçtan kendi imkânımla indim. Yanımda bulunan kız arkadaşımı da ben çıkarttım. Alkol konusunda ben gerçekten sarhoş olup yüksek alkollü olsaydım araçtan kendim çıkamazdım. Sadece bir tane bira içtim. Kesinlikle sarhoş değildim. Aşırı hızlı olduğum hususunu kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

        "OLAYDA AĞIR KUSURLU OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM"

        Atilla Mert Çukacı hakimlikte verdiği ifadesinde ise, "Kasti olarak herhangi bir şekilde hareket etmedim. Olayda ağır kusurlu olduğumu düşünmüyorum. Ben gerekli şekilde hareket ettim ancak yine de kaza meydana geldi. Bir bira kadar alkollüydüm" dediği kaydedildi.

        4

        4 YIL ÖNCE ÇALIŞMAK İÇİN GELMİŞLER

        Öte yandan Diyarbakır'dan 4 sene önce çalışmak için İstanbul'a gelen 2'si kardeş 4 işçinin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Aileleri cenazeleri almak için Diyarbakır'dan Adli Tıp Kurumu'na geldi.

        Kaza, 00.30 sıralarında D-100 Karayolu Bostancı mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Atilla Mert Çukacı'nın kullandığı otomobil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yol bakım ve onarım ekibinin arasına daldı. Otomobil, yolu kapatmak için konulan dubaları ve bariyerleri aşarak yolda bakım ve onarım çalışması yapan işçilere çarptı.

        5

        Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde, İBB'ye bağlı olarak çalışan yol bakım onarım işçilerinden 3 çocuk babası Sinan Demirok (41), 5 aylık bebeği olan Mehmet Alptekin (43), kardeşi Hamdi Alptekin (38), ve Barış Ten 'in (25) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan 1 işçi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden 4 işçinin cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        6

        "ACI ANLATILMAZ, TARİF EDİLEMEZ"

        Edinilen bilgiye göre, 4 işçi 2019 yılında Diyarbakır'dan İstanbul'a çalışmak için geldi. 2'si kardeş olan 4 işçi, İBB'ye bağlı yol bakım onarım şirketinde çalışmaya başladı. Hayatını kaybeden işçilerden Sinan Demirok'un 2022 yılında da yol bakım onarım çalışması sırasında kaza geçirdiği öğrenildi. İşçilerin cenazeleri, Diyarbakır'dan gelen yakınları tarafından alınarak, defin işlemleri için Diyarbakır'a götürülecek. (Hayatını kaybeden işçilerden 38 yaşındaki Hamdi Alptekin)

        7

        Sinan Demirok'un halasının oğlu Engin Okşan, "Şu an bedenim titriyor. Kardeşimiz, halamızın oğlu, çocukluğumuzun birlikte geçtiği kişiyi kaybettik. Acı anlatılmaz, tarif edilemez. Gece 23.00 civarında, halamın oğlu ve onun 3 iş arkadaşı birlikte yol bariyeri yapıyorlarmış. İş güvenliği dubalarını koymuşlar, ön tarafına vinç koyuyorlar, kendileri de pikap koyarak arada çalışma yapıyorlar. Saat 23.30 civarında sarhoş olduğu tespit edilen yanında kız arkadaşı olan kişi önce dubalara çarpmamak için zikzak yapıyor, sonra sağa kırıp pikap ile vincin arasında çalışan 4 kişiye 160 kilometre hızla çarpıyor, 4 kişi vefat ediyor. Ben Sinan Demirok'un amcasının oğlu oluyorum, kendisi evliydi 3 çocuğu vardı. İki kişi zaten kardeş. Onlar daha önce de bu işi yapıyorlardı. 4 sene önce vefat eden halamın oğlu buraya geliyor. Daha önce kaza oldu ama böyle kaza olmadı. Bu şekilde ciddi bir kaza olmamıştı. Şimdi cenazeleri aldıktan sonra Diyarbakır'da cenazeleri defnedeceğiz. Vefat eden insanların çocukları var. Gerekli adli işlemler başlayacak" dedi. (Hayatını kaybeden işçilerden 25 yaşındaki Barış Ten)

        8

        "BUNLAR İŞÇİ EMEKÇİ İNSANLAR"

        Barış Ten'in ağabeyi Ramazan Ten, "Kardeşimin katillerinin yakalanmasını istiyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum. Ben burada çalışıyorum, kardeşim de bariyer işi yapıyordu. Alkollü sürücü 4 arkadaşı ezip geçmiş. Bunlar işçi emekçi insanlar, vicdanen nasıl rahat olabiliyorlar? Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum" dedi. (Hayatını kaybeden işçilerden 41 yaşındaki Sinan Demirok)

        9

        Hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Alptekin

         Maltepe'de otomobil belediye işçilerine çarptı: 4 ölü
        Maltepe'de otomobil belediye işçilerine çarptı: 4 ölü Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ