Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı! İşte FED faiz kararları - Haberler - Para Haberleri

        Fed iki gün süren toplantının faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası Fed, yılın ilk toplantısının ardından beklendiği üzere politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1.50 - 1.75 aralığında sabit tuttu.

        Repo operasyonlarını en az nisan ayına dek sürdüreceğini belirten Fed, aşkın rezervlere uygulanan faizleri 5 baz puan artırarak teknik bir ayarlamaya gitti.

        Politika duruşunda da değişikliğe gitmeyen Fed kararı sonrası dolar/TL'de anlamlı bir değişiklik olmadı. Gün içerisinde 5.97'yi gören dolar kuru karar öncesindeki 5.9570 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

        DOLAR

        $
        28,7519 0,17
        • Alış: 28,7221
        • Satış: 28,7909
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 23:27:28

        Powell, "Belirsizlikler varlığını koruyor. Koronavirüs ile ilgili belirsizlikler var. Ticaret anlaşması ile ilgili bazı belirsizlikler iyileşti. Genişleme 11. yılında, hanehalkı harcamalarında ılımlı bir artış var" dedi.

        REKLAM

        Jerome Powell, "Bankacılık sistemine fonlama sağlamaya devam edeceğiz. Küresel büyümenin dengelendiğine dair bazı sinyaller var. Gelecek aylarda enflasyonun yüzde 2'ye doğru hareket etmesini bekliyoruz. Simetrik yüzde 2 hedefimizin altında kalan enflasyondan memnun değiliz. Para politikasının mevcut duruşu uygun. Veriler görünümle uyumlu olduğu sürece para politikası uygun kalacaktır" şeklinde konuştu.

        Powell, "Önünde sonun tahvil alımlarının hızınıdüşüreceğiz. Rezervlerin 1,5 trilyon doların altına düşmesini istemiyoruz. İhtiyaç olursa repo programının detaylarında ayarlamaya gitmeye hazırız. Repo operasyonlarında bir noktada asgari teklif oranını artıracağız. İşgücü piyasası iyi performans göstermeye devam ediyor. Veriler işgücü piyasasında hala yer olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

        Çin'deki coronavirüs salgınının "çok ciddi bir sorun" olduğunu vurgulayan Powell ve bu durumun Çin'deki ekonomik aktivitede önemli aksamalara neden olacağını ve küresel düzeyde de sorun yaratma potansiyeli barındırdığı uyarısı yaptı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ