Giresun’da helikopter düştü iddiası
Giresun'un Piraziz ilçesinde bölgede tarama yapan elektrik dağıtım şirketine ait helikopter düştüğü iddia edildi. Bölgeye ekipler sevk edildi. Giresun Valisi herhangi bir uçuş kaydının olmadığını, arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız ise ihbarın olduğunu ancak teyit edilemediğini söyledi. Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir buluntu veya ize rastlanılmamıştır" denildi. Bölgede arama ve tarama çalışmaları devam ediyor
Giresun'un Piraziz ilçesinde helikopter düştüğü iddia edildi. Ancak Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız, "İhbar var ama herhangi bir şey yok. Yalan ihbar olabilir" dedi.
Giresun'un Piraziz ilçesinde enerji dağıtım şirketine ait helikopterin düştüğü iddia edildi.
Bölgeye arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
"İHBAR VAR, TEYİT YOK"
Piraziz Belediye Başkanı Mahmut Esat Ayyıldız da yaptığı açıklamada "Şu an ihbarın olduğu yerdeyiz ancak herhangi bir şey yok. Yalan ihbar olabilir, teyit edilemedi" dedi.
VALİ KOÇ: UÇUŞ KAYDI YOK
Giresun Valisi Mustafa Koç da bölgeye hareket etti.
Giresun Valisi Mustafa Koç da "Bölgede herhangi bir uçuş kaydı yok. İhbar var araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Giresun Valiliği de gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"22 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında, ilimiz Piraziz ilçesi Deregözü Köyü civarlarında hava aracı olduğu değerlendirilen bir aracın düştüğüne yönelik ihbar alınmıştır.
İhbarın alınmasının ardından olayın teyit edilmesi ve gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla bölgeye ekipler sevk edilmiştir.
Olay; Sağlık, Jandarma, Emniyet, AFAD ve İtfaiye ekiplerimiz tarafından takip edilmektedir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir buluntu veya ize rastlanılmamıştır.
İhbarın teyidine yönelik arama-tarama çalışmaları devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."