Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haber! Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı! Oda TV'ye erişim engeli

        Oda TV Sorumlu Haber MüdürüBarışTerkoğluve muhabir Hülya Kılınç Oda TV'de yapılan bir haberden dolayı savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.BarışTerkoğluile Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        BARIŞ PEHLİVAN'A TUTUKLAMA TALEBİ

        Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun ifşa edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan ve tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen Pehlivan'ın işlemleri tamamlandı.

        Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Pehlivan'ın 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi doğrultusunda tutuklanmasına karar verdi.

        VARANK: DÜNYANIN HER YERİNDE SUÇ

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, erişim engeline ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada "Malum websitesiyle alakalı kimse basın özgürlüğü yalanına sığınmasın. Şehit MİT mensubunu ve ailesini deşifre etmek dünyanın her yerinde suçtur. O hayran olduğunuz Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

        ODA TV'YE ERİŞİM ENGELİ

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber MüdürüBarışTerkoğluile muhabiriHülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Oda TVinternet sitesine erişim engeli getirildiğini açıkladı.

        Odatv, erişim engelinin ardından 'com' olan uzantısını 'com.tr'ye çevirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ