Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Atakaş Hatayspor Christian Atsu'dan sevindiren haber! Diğer isimler için spor camiasında bekleyiş sürüyor - Deprem Haberleri - Atakaş Hatayspor Haberleri

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

         Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne?
        Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne? Haberi Görüntüle

        Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde hissedilen depremde bazı spor kafilelerinden haber alınamıyor.

        ATSU'DAN SEVİNDİREN HABER, 2 İSİM İÇİN BEKLEYİŞ

        Teknik direktör Volkan Demirel'in de yardım çağrısında bulunduğu Hatayspor'da futbolcu Christian Atsu, sportif direktör Taner Savut ve tercüman Emre Aslan'a ise henüz ulaşılamamıştı.

        REKLAM
         Tüm gözler kurtarma çalışmalarında! Deprem bölgesinde zamanla yarış
        Tüm gözler kurtarma çalışmalarında! Deprem bölgesinde zamanla yarış Haberi Görüntüle

        Hatayspor yöneticisi Mustafa Özat, Christian Atsu'nun enkaz altından çıkarıldığını açıkladı. Ancak sportif direktör Taner Savut'un hala enkaz altında olduğunu paylaştı.

        Hatayspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Mustafa Özat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ganalı oyuncunun enkazdan sağ olarak kurtarıldığını kaydetti.

        "Christian Atsu enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sportif direktörümüz Taner Savut ise maalesef hala enkaz altında bulunuyor." diyen Özat, "Takım, Hatay'dan ayrılacak. Türkiye Futbol Federasyonu, uçak konusunda gerekli ayarlamaları yapmış. Bütün takım, Volkan hocamızla birlikte tesislerde bulunuyor. Buradan Adana'ya geçecekler ve ardından da herkes gitmek istediği yere dağılacak." ifadelerini kullandı.

        BURAK ÖKSÜZ ENKAZDAN ÇIKARILDI; BERTUĞ YILDIRIM VE KERİM ALICI'NIN DURUMLARI İYİ

        DHA'nın aktardığına göre teknik heyetten iki isim enkazdan sağ olarak kurtulduğu bildirildi. Futbolculardan Burak Öksüz enkazdan çıkarıldı, Bertuğ Yıldırım'ın ve Kerim Alıcı'nın da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Volkan Demirel´in ekibinde yer alan atletik performans antrenörü Murat Bel ve ailesi de enkazdan sağ bir şekilde çıkarıldı.

        REKLAM

        ONUR ERGÜN'DEN PAYLAŞIM

        Öte yandan bordo-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Onur Ergün de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Durumunun iyi olduğunu ifade eden Onur Ergün, "Arayan, soran herkese teşekkür ederim. Çıkan haber doğru değil. Gayet iyiyim. Şebeke problemi olduğu için telefonlara cevap veremiyorum. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

        TAHA AKGÜL: 30-40 GÜREŞÇİNİN KALDIĞI BİNA YIKILDI

        Milli güreşçi Taha Akgül, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Akgül paylaşımında, "Kahramanmaraş’taki güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır. Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz. Allah’ım sen yardım et Yarabbi!" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        8 GÜREŞÇİ KURTARILDI

        Türkiye Güreş Federasyonu, depremlerde enkaz altında kalan 5 sporcunun kurtarıldığını duyurdu.

        Federasyondan yapılan açıklamada, "Türkiye Güreş Federasyonu: "Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Kahramanmaraş Belediyesi sporcularından enkaz altında kalan güreşçilerimiz için kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu ana kadar kurtarılan güreşçi sayımız 8’e ulaşmıştır." denildi.

        MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR OYUNCULARI ENKAZ ALTINDA

        TVF Erkekler Voleybol 2'inci Lig 6'ncı Grup'ta play off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncuları Malatya'da konakladıkları Kırçuval Otel'in deprem sebebiyle yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Kurtarma çalışmalarında sporcular Enes, Mustafa ve Berk'in enkaz altından çıkartıldığı öğrenildi.

        REKLAM

        HATAY KADIN VOLEYBOL TAKIMI ENKAZ ALTINDA

        Depremde Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı öğrenildi. Alanya Belediyespor Oyuncusu Eneshan Can, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu.

        Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No:1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirterek, bilginin paylaşılarak oyunculara ulaşılmasının sağlanması çağrısında bulundu.

        ALANYA BELEDİYESPOR BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

        Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulundukları söyleyerek, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim" açıklaması yaptı.

         Depremzedelere yardım için ne yapılabilir?
        Depremzedelere yardım için ne yapılabilir? Haberi Görüntüle

        MARAŞSPOR TAKIMI ENKAZ ALTINDA

        Öte yandan Maraşspor futbol takımının yıkılan otelin enkazında kaldıkları, Teknik heyetten birinin çıkarıldığı, diğer vatandaşların kurtarılmasına çalışıldığı bildirildi.

        İSKENDERUNSPOR'DAN YARDIM ÇAĞRISI

        TFF 2. Lig’de mücadele eden İskenderunspor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, teknik heyetten 2 çalıştırıcısının enkaz altında kaldığını duyurarak yardım talebinde bulundu.

        REKLAM

        Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yaşanılan deprem sonrası teknik heyetimizden 2 hocamız göçük altında kalmıştır. Tüm kulüp personellerimiz ve oyuncularımız hem hocalarımızı hem de göçük altında kalan diğer vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışmaktadır. İskenderunspor Kulübü olarak; AFAD ve tüm yetkili kurumlardan İskenderunspor için acil yardım beklemekteyiz" ifadelerini kullanıldı.

        MALATYASPOR: KALECİ AHMET EYÜP TÜRKASLAN ENKAZ ALTINDA

        Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Malatya’da da hissedilen depremde kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın enkaz altında kaldığını ve henüz kendisinden haber alınamadığı duyurdu. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, depremde hasar görerek yıkılan binada bulunmaktadır. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu an henüz kendisinden haber alınamamıştır. Dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "HİÇBİR İŞARET YOK ŞU AN"

        Yeni Malatyaspor yardımcı antrenörü İlhan Var, beIN SPORTS'un aktardığına göre şunları söyledi:

        "Kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan kardeşimize henüz ulaşamadık. Hocalarımız, futbolcularımız başında, AFAD ekipleri çalışıyor. Hiçbir işaret yok şu an. Eşi çıktı, yerini tarif etti" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Oğuzhan Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ