Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi... Otogardaki vahşette acı gerçeği baba açıkladı - HABERLER

        Batman'da şehirlerarası otobüs terminalinde bıçaklanarak öldürülen Suat Yüksekbağ cinayetine dair görüntüler tepkilere neden olmuştu.

        5 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Kan davası yüzünden 20 yaşındaki genci defalarca bıçakladıktan sonra ellerinde bıçak ve sopalarla bekleyerek polisin ve çevredekilerin yardımını engelleyen R.K ve A.K kardeşler tutuklandı. Olaya müdahalede geç bulunan 5 polis ise Batman Valiliği tarafından açığa alındı.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        Yüksekbağ, o gün mevsimlik işçi olarak çalışan babasının yanına gitmek üzere otogardaydı. Kan davalıları tarafından vahşice öldürülen gencin ailesi polisler ve otogardaki firma yetkililerine tepkili. Baba Nuri Yüksekbağ, firma ve polislerden şikayetçi olduklarını ifade etti.

        REKLAM

        KAN DAVASINDA ÖLDÜRÜLEN GENCİN BABASI KONUŞTU: “BUNLAR İNSAN OLAMAZ”

        Habertürk'ten Bulut Kutlu'nun haberine göre, Batman’da Şehirlerarası otobüs terminalinde öldürülen Suat Yüksebağ’ın babası konuştu: “Bunlar insan olamaz, bu saldırıyı kınıyorum. Bunlar cani, insan değil. İnsan olan böyle yapmaz.”

        28 Ağustos'ta kan davası yüzünden 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ herkesin gözü önünde 12 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Saldırganlar Yüksekbağ’ın başında bekleyip kimseyi yaklaştırmadı. Batman Valiliği olaya müdahale etmeyen 5 polisi açığa aldı. Saldırganlar R.K. ve kardeşi A.K. ise tutuklandı.

        Kan davasına sebep olayın geçen yıl Batman’ın Kozluk ilçesinde meydana geldiğini belirten baba Yüksekbağ: “O sırada bir kargaşa çıkıyor. Bir kişi orada ölüyor. Polisler de benim oğlumu yakalıyor. Olayın benim oğlumun yapıp yapmadığın da belli değil. Kim vurmuş belli değil. Aradan bir yıl geçti. Bende Kütahya’ya çalışmaya gittim. Benim oğlum da Siirt’te Batman otogarına geldi. Yanıma çalışmaya gelecekti. 50 bin TL para vermiştik. 100 bin TL kalmıştı. Oğlum askerden yeni gelmişti ve Kütahya’ya geleceğini geriye kalan paranın denkleştireceklerini söyledi. Ben parayı denkleştirmek için Kütahya’da çalışıyordum. Parayı toplamak için çalışıyordum. Bırakmadılar. Bunlar insan değil. İnsan olan böyle yapmaz” dedi.

        “İLK İKİ BIÇAK DARBESİNİ OTOBÜSTE ALDI”

        Oğlunun 12 bıçak darbesi, ilk iki bıçak darbesinin otobüsün içinde aldığını belirten baba Suat Yüksekbağ, “Oğlum Suat önce otobüsün içinde vuruluyor. Oradaki firma sahibi müdahale etmesi lazımdı. Oradaki polisler de müdahale etmiyor. Görevlerini yerine getirmeleri lazımdı. Oradaki vatandaş müdahale etmeye çalışıyor ama bırakmıyorlar. Benin oğlum 45 dakika yerde kıvranıyor. Böyle bir şey dünyada olamaz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ