Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika haberi Cengiz'den Terim açıklaması! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, koronavirüs salgını ve testleri pozitif çıkan teknik direktör Fatih Terim ile Abdurrahim Albayrak'la ilgili açıklamalar yaptı. Kendisi gibi test yaptıran Yusuf Günay'la ilgili de konuşan Cengiz, "Bu maçlar oynatılmasın diye yalvardım" ifadelerini kullandı. Fatih Terim'in son durumunun iyi olduğunu belirten Cengiz, Abdurrahim Albayrak'ın oğlunda da koronavirüs çıktığını dile getirdi. Cengiz'in açıklamaları şöyle:

        FATİH TERİM'İN DURUMU

        "Hocamızın sağlığı çok iyi, maşallah yerinde. Karşılıklı espriler yaptık, sağlığı yerinde. Sevenleri sevinsin, rakipleri biraz daha çalışsın."

        KENDİSİNİN SAĞLIK DURUMU

        "Bende belirtilerin hiçbiri yok. Testlerin sonuçlarını bekliyoruz, velev ki korona geldi... Bizim doktorlardan aldığımız bilgi, kitlenin %80'inin bu virüse yakalanacağını söylüyor. Kalan %20 için devlet bir ulusal savaş içinde.İlgili bakanlıkların dediklerine uymamız gerekiyor. Bütün departmanlarımızı evden çalışmaya sevk ettik. Bu bir pandemi. Bu salgından kaçış görünmüyor, önemli olan vücut direncini en üstte tutarak, yönergelere titizlikle uyarak bu salgını atlatmak."

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ DERBİSİ VELİGLERİN ERTELENMESİ: YALVARDIM!

        "Maçlar oynanmasın diye yalvardım.Biz uyarılarımızı yaptık ama maalesef algı peşinden koşanlar, biz maçların seyircili oynanmasını istemişiz gibi ters algı yapıyorlar. Kronolojik sıraya uymuyorlar. Devletimiz ne derse odur.12 Mart'ta, devletimiz maçların seyircili oynanacağını iddia etti. İlk koronavirüs vakasının ardından bütün insanlar marketleri boşalttılar. Devletimiz, bu paniği önlemek için araştırmaları yaptı, maçın seyircili oynanacağını ilan etti."

        "SEYİRCİSİZ OYNAMAK BİZİM İÇİN AVANTAJ"

        "Bizim de o gün bir sponsorluk anlaşmamız vardı. Devletimiz seyircili oynatacak, ancak seyircili oynatabiliriz, panik yapmaya gerek yok, panik yaratanlara dikkat edin dedim.Spor bugün var, yarın yok. İnsan hayatından daha değerli hiçbir şey yok. En değerli olan insanların varlığı. Bu tüm insanlar adına pandemi. Tabii biz önce kendi insanlarımızı düşünüyoruz. Akşam, devletimiz bir karar aldı.Akşam 19.00'da seyircisiz dendi, dediklerimizin miadı doldu. O akşam, hemen devletimizle iletişime geçtik. Ama biz, öneri olarak en az 1500 insan var akredite olan. Bizler, Beşiktaş yöneticileri de oradaydı. Herkes risk altındaydı.Bunu seyircili ya da seyircisiz oynatmak yerine erteleme isteme sebebimiz nedir. Bizim kalan 8 maçımızın 5'i deplasman. Biz bunu istemedik, seyircisiz oynamak zaten bizim için avantaj."

        REKLAM

        "FUTBOLCULAR SAHAYA ÇIKMAK İSTEMEDİ"

        "Sporcular çok huzursuzdu, Fatih hoca tek tek ikna etti. Maç oynandı.Biz bir avantaj elde edelim demedik. Erteleyelim dedik. Maalesef, TFF müthiş bir inatla, sanki ligin illa da oynanmasını istediler. Futbolcular sahaya çıkmayı istemiyorlar. Bizden başka da bunu konuşan olmadı, bir tek Bursaspor basketbol takımı bildiri yayınladı.Nihat beyi aradım, maçların ertelenmesinde hayır var dedim. 8 maçı, haftada 2 maç oynayarak 1 ayda tamamlarız. Devletimiz bize ne zaman yol verirse, 1 ayda bitiririz. 1. Lig'de 6 maç kaldı, bu daha kısa sürede biter. Bu bir sağlık sorunu, bu nedenle erteleme istedik. Stadı dezenfekte ettik, gelin dediğimizde devletimiz seyircili oynanma kararı almıştı. Olay bu. TFF, bu süreci sağlıklı olarak yönetemedi. Nihat bey bana hayır, Kulüpler Birliği ıslak imzalı kağıt getirmezse müdahil olmam dedi."

        "DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

        "TFF'den umudu kestik, elimizden geleni yaptık devletimiz özelinde. Bu refleks için teşekkür ediyorum devletimize. Benim test neticem henüz gelmedi. Kimsenin burnunun kanamasını istemem. Bana hiçbir camiayla ilgili, kimse bir şey söyletemez. Hepsi bizim yakınımız.Sanki bu virüs Wuhan'da değil de Galatasaray'da yaratıldı, oradan Türkiye'ye yayıldı. Yapmayın be güzel kardeşim ya. Sen eşinle koronavirüsten yatıp, evladının da orada yattığını hayal edebilir misin?Bu kin, bu nefret ne? Neden toplumları ayrıştırmaya çalışıyorsunuz? Fanatizm de bir rahatlama yolu ama lütfen 5. Kol gibi çalışanların tuzağına düşmeyin. Abdurrahim bey, oğlu, eşi, Fatih hocam, Yusuf bey, Göksel bey keşke hastalanmasaydı da puan alınmasaydı.Lig için tüm alternatifler konuşulabilir ama ligleri nasıl başlatabiliriz konuşuldu Kulüpler Birliği toplantısında, başka bir şey konuşulmadı. Şu anda da Kulüpler Birliği'nde çalışma grupları var, TFF'yle uyum içinde devletimize bilgi aktarmaya çalışılıyor."

        "HİÇBİR ŞEY İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİ DEĞİL"

        "Bizim nasıl lejyonerlerimiz varsa, yabancı oyuncularımız da kendileri ve aileleri için mücadele ediyor. Türk sporcular, daha bir rahatlar, gelişmeleri daha rahat takip edebiliyorlar. Yabancılarda bir panik yaşandı. Hocamın çok haklı bir tepkisi vardı biliyorsunuz.Keşke Abdurrahim bey, hanımı, oğlu, Fatih hocam, Göksel bey ve eşi, Yusuf bey hastalanmasıydı da biz hiç puan alamasaydık. Hiçbir şey insan hayatından önemli değil."

        "ARAMIZDA AJANLAR VAR"

        "Bizim aramızda ajan provokatörler var. Benim aldığım eğitim, devlet eğitimi. Biz bu kokuyu alırız. Taraftar gibi paylaşım yapanlar var.Basketçiler sahaya çıkmıyordu, sahaya indim, oturdum. Pınar Karşıyaka, Ukrayna'dan geldi, Fenerbahçe ise Fransız takımıyla oynadı. basketçilerin aileleri maçlara çıkmayın diye telefon açtı."

        "PLAY-OFF VE TESCİL GÜNDEME GELMEDİ"

        "Kulüpler Birliği'nde play-off veya liglerin tescil edilmesi gündeme bile gelmedi. Sadece liglerin seyri üzerine konuşuldu. Komisyon kurulması konuşuldu.Üç saate yakın telekonferans yaptık. Orada alınan karar, futbolcuların maç temposunu kaybetmemesi için TFF ile temasa geçilmesi şeklindeydi."

        "FENERBAHÇE ERTELEME İSTEMEDİ"

        "Bu bir sağlık sorunu. Bu sebeple erteleme istedik. Nihat Bey bana, 'Kulüpler Birliği ıslak imza getirmezse ikna olmam' dedi. Sayın Sepil'i aradım, tavsiye yazısı istedim. Fakat Sepil 4 kulübün imzalamadığını söyledi.Erteleme için imza vermeyen dört kulübü açıklayamam. Mehmet Sepil Bey açıklar. Fenerbahçe de erteleme istedi. Yiğidi öldür, hakkını ver."

        "HAKLI ÇIKTIĞIM İÇİN UTANIYORUM"

        "Yine haklı çıktım, haklı çıkmaktan utanıyorum. Galatasaray Kulübü ve Fatih Terim adına konuşuyorum.Haklı çıkmaktan utanıyoruz. Bizi abartmakla, zorla seyircili oynamak istediğimizi söyleyenler utanıyor mu? Ben özür de beklemiyorum. Fenerbahçe'ye de geçmiş olsun. Fenerbahçe Kulübü'ne de çok geçmiş olsun diliyorum. İnşallah en kısa sürede bu süreci atlatırlar. Sağlık çalışanlarımıza da ayırca teşekkür ediyorum. Sadece akşam 9'da değil her an alkışı hak ediyor."

        "AĞZIMI BOZMAK İSTEMİYORUM"

        "Derbiden sonra pazartesi günü futbolcular oynamak istemediği için toplantı yaptık. Fatih Hoca ile Abdurrahim Bey yan yana oturdu, bununla ilgili de şakalaştık. Bizim gibi insanlar kadere inanır. Kadere inanmak gerek.Futbol yorumcularının sözlerini bana hatırlatmayın, ben kliplerini izledim, bu ayıp bir şey. Ağzımı bozmak istemiyorum. Devletimizin kanalında, bazı şeyler görüyorum, görünce kanalı değiştiriyorum. Sorumsuz, lakayıt şeyler... Hocamıza saldırıyorlar."

        "TESTİM POZİTİF ÇIKSA SEVİNECEK İNSANLAR VAR"

        "Benim testim pozitif çıksa sevinecek insanlar var.Florya'da çalışan herkese test yapıldı, Yener hocam süreci çok iyi yönetti. Medyada bazıları yazıyorlar, özellikle Twitter'da. Biliyorsunuz üç maymun var, artık üç maymun da mutasyona uğradı. Ellerinde klavye var. Maymunlar da değişti. Her öksürük, hafif ateş ve hafif boğaz ağrısında hastaneye hücum edersek, sağlık sistemi çöker. Devlet bunu sağlamaya çalışıyor. Devletimiz yeni testler getirdi. Önce tedbir, sonra takdir. Her türlü belayla da savaşmaya, onları yenmeye hazır olalım. Evde kalın."

        Habertürk'ten koronavirüs için harita ve özel sayfa... TIKLAYIN
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ