Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika KPSS: DDK Başkanı Arıncı: "KPSS'nin iptaline lüzum görülmüştür!"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için dün DDK'ye talimat vermişti. Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamış, ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

        BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açtı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınlarına ait Kızılay ve Ostim'deki iki adreste arama yaptı. Polis, buralarda bulunan dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.

         ÖSYM Başkanı duyurdu! KPSS iptal edildi
        ÖSYM Başkanı duyurdu! KPSS iptal edildi Haberi Görüntüle
        REKLAM

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada, "2022 KPSS sorularının çalındığına, sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" bilgisini verdi.

        DDK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

        Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, sürece ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

        "KPSS'NİN İPTALİNE LÜZUM GÖRÜLMÜŞTÜR"

        Arıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz'da gerçekleşen KPSS'nin iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

         KPSS skandalında yeni gelişme!
        KPSS skandalında yeni gelişme! Haberi Görüntüle

        SOYLU: DEVLET İŞİNİN BAŞINDA

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KPSS soruları hakkındaki iddia için, "Bu konuyla ilgili adli soruşturma başladı. Çalışmalar sürüyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem ardından Yükseköğretim Kurulu hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve talimatı ile birlikte de bizim Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Devlet işinin başında" dedi.

        KPSS'NİN İPTAL EDİLDİĞİ AÇIKLANDI

        ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, 31 Temmuzda yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ