Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YENİ MUCİZELER... Son dakika: Felaketin 8. gününde vatandaşlar peş peşe kurtarıldı - Depremde son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan çok sayıda binada kurtarma çalışmaları sürüyor.

        İşte dakika dakika mucizelerin beklendiği bölgedeki gelişmeler...

        170 SAAT SONRA MUCİZEVİ KURTULUŞ

        Gaziantep'te yıkılan binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Sibel Kaya, 170 saat sonra sağ çıkarıldı.

        "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

        AFAD, Mahalle Afet Gönüllüleri, Güngören Belediyesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı arama kurtarma ekipleri, yıkılan 5 katlı Zamanlar Apartmanı'nın zemin katına ulaştı.

        Zamana karşı hayat mücadelesi veren ekipler, ulaştıkları Sibel Kaya'yı enkazdan 170 saat sonra sağ çıkardı.

        Ambulansa alınan Kaya, hastaneye kaldırıldı.

        66 YAŞINDAKİ KADIN 166. SAATTE KURTARILDI

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Besni ilçesinde, enkaz altında kalan 60 yaşındaki Erengül Önder, 166 saat sonra sağ çıkarıldı.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sosyal medya hesabından, Üzümlü Kent Sitesi'nin enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin Erengül Önder'i kurtardığını aktardı.

        Ergün, "Umutların tükendiği anda Besni ilçesinden yüreğimizdeki ateşi bir nebze de olsun söndüren mucize bir haber aldık. İtfaiye ekiplerimizin olağanüstü çabasıyla depremin 166'ncı saatinde Üzümlü Kent Sitesi'nde Erengül Önder teyzemizi sağ salim kurtardık. İtfaiye personelimizle çalışan tüm ekipleri tebrik ediyorum. Allah, sizlerden razı olsun, ayağınıza taş değdirmesin." ifadelerini kullandı.

        Arama kurtarma görüntüleri de paylaşıldı. Görüntülerde arama kurtarma ekibinin bir kadını alkışlar eşliğinde çıkarması ve sağlık ekiplerine teslim etmesi yer aldı.

        ADIYAMAN'DA 165. SAATTE GELEN MÜJDE

        Türkiye'nin 10 ilini vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerden 165 saat sonra Adıyaman'da enkaz altından mucize bir kurtuluş haberi geldi.

        3 çocuk annesi 44 yaşındaki Naime Şakar, arama kurtarma ekiplerinin yoğun mücadelesi sonucu Özer Apartmanı'nın enkazından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

        7 YAŞINDAKİ MUSTAFA 163. SAATTE KURTARILDI

        Kahramanmaraş merkezli depremden 163 saat sonra, Hatay'da enkaz altında kalan Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

        Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

        Bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa'ya ulaşmayı başardı.

        Alkışlar ve tekbirlerle enkazdan çıkarılan Mustafa, sağlık ekiplerine teslim edildi.

        YAŞLI KADIN 163. SAATTE HAYATA TUTUNDU

        Kahramanmaraş merkezli depremin 163. saatinde, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan kadın sağ çıkarıldı.

        Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Nurdağı ilçesinde yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

        Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı askerleri, Zonguldak madencileri ile Bursa itfaiyesi ekipleri, Bahçelievler Mahallesi Dedekorkut Caddesi CCK Apartmanı'nın enkazından 62 yaşındaki Nazife Yılmaz'ı 163 saat sonra kurtardı.

        Enkazdan çıkarılan Yılmaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        162. SAATTE GÜLER AĞRITMIŞ YER ÜSTÜNDE

        Hatay'ın İskenderun depremin 162. saatinde ekipler 50 yaşındaki Güler Ağrıtmış adlı kadın vatandaşımızı kurtardı

        ÇALIŞMALAR ESNASINDA ARTÇI DEPREM KORKUTTU

        Öte yandan Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları esnasında 4.7 büyüklüğünde şiddetli artçı bir sarsıntı meydana geldi. 10 katlı bina yıkılma riski olduğu için çevrede toplanan insanlar uzaklaştırıldı.

        GAZİANTEP'DE 160. SAATTE BİR KADIN KURTARILDI

        Gaziantep Nurdağı ilçesindeki Nilüfer Apartmanı'ndaki kurtarma çalışmasında da Saadet Coşkun'a ulaşan ekipler, enkazdan çıkarmayı başardı. 160. saatte enkazdan çıkarılan Saadet Coşkun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı koridordan sedyeyle ambulansa getirildikten sonra hastaneye sevk edildi.

        160. SAATTE 2 KADIN ANTAKYA'DA KURTARILDI

        Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde, arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

        Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Cebrail Mahallesi'ndeki bir apartmanın enkazından, depremin 160. saatinde, 65 yaşlarında olduğu belirtilen ve kimliği henüz belirlenemeyen kadını sağ çıkardı. Sağlık personeline teslim edilen kadın tedavi altına alındı.

        Merkez Antakya ilçesinde yıkılan Özgür Apartmanı'nda Soma'dan gelen madenciler ve Samsun itfaiyesince arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Ekipler, göçük altında bir kişinin sağ olduğunu tespit etti.

        Bunun üzerine yoğun çalışmalar sonucu depremden 160 saat sonra 50 yaşındaki Mediha Hadbezi enkazdan çıkarıldı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

        AYNI APARTMANDAN 11 YAŞINDAKİ ÇOCUK DA SAĞ ÇIKARILDI

        Antakya ilçesinde yıkılan Özgür Apartmanı'nda gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında ekipler, 50 yaşındaki Mediha Hadbezi'nin ardından göçük altında bir kişinin daha sağ olduğunu tespit etti.

        Çalışmalar sonucu depremin 160. saatinde 11 yaşındaki Lena Maradini kurtarıldı. Enkazdan çıkarılarak sedyeye alınan Maradini, hastaneye kaldırıldı. (AA)

         142. saatte enkazdan kurtarma çalışmaları sürüyor
        142. saatte enkazdan kurtarma çalışmaları sürüyor Haberi Görüntüle

        HATAY'DA İNANILMAZ KURTULUŞ

        Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan 70 yaşındaki bir şahıs yaklaşık 160 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Antakya ilçesi Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan apartmanda yaşayan 70 yaşındaki ismi Ahmet olduğu belirtilen yaşlı şahıs, 6 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Beşir Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından depremden 160 saat sonra kurtarıldı.

        Ekipler, yerle bir olan 6 katlı apartmanda adeta zamanla yarıştı. Ahmet amca, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 159. SAATTE 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARILDI

        Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde depremde yıkılan Yeşilada Apartmanı'nda kurtarma çalışmalarına devam eden Tacikistanlı ekip, Yavuz adında 3 yaşındaki çocuğa ulaştı.

        Sağlıklı olduğu gözlenen çocuk, yıkımın 159. saatinde sevinç gözyaşlarıyla ambulansa bindirildi. Çevredekilerin alkışladığı Yavuz, hastaneye götürüldü.

        HATAY'DA 63 YAŞINDAKİ KADIN 158. SAATTE KURTARILDI

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde, enkaz altında kalan bir kadın 158'inci saatte sağ çıkarıldı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmeye göre, itfaiye ekipleri kentte arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir apartmanda yaşam belirtisi alan ekipler, enkazda arama kurtarma çalışması başlattı.

        Ekipler, yoğun çalışmalar sonucu 63 yaşındaki Hafsa Dağcı'yı depremin 158. saatinde yıkıntılar arasından çıkarmayı başardı. Dağcı, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. (AA)

        İLK İSTEĞİ SU OLDU, ÇOCUKLARIYLA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞTÜ

        Kocaeli Büyükşehir Arama Kurtarma, UMKE ve Zonguldaklı madenci ekipleri Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde yıkılan binanın enkazındaki Hafsa Dağcı'ya yaşam tüneli oluşturarak ulaştı. Yaşlı kadına ulaşan ekipler ona ilk istediğini sorduğunda yaşlı kadın "su" istedi. Hem kurtarma çalışması hem de yaşlı kadınla yapılan konuşma esnasında çocukları ile konuşmak istemesi üzerine ekipler Hafsa teyzenin çocuklarını arayıp görüntülü olarak görüştürdü.

        "6 GÜN BUGÜN, BENİ KURTARMAYA GELDİNİZ"

        Çok mutlu olan kadın günleri sayıp, "6 gün bugün. Beni kurtarmaya geldiniz. Rabbime şükürler olsun" dedi. 4 saatlik çalışma sonunda Hafsa teyze depremin 158. saatinde sağ olarak kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

        Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, çok duysal anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Herkesten Allah razı olsun. 7. günde Hafsa teyzemizi çıkardık. Çok mutluyuz, duygularımızı ifade edemiyoruz. Bizi gönülden destekleyen herkesten Allah razı olsun. Hafsa teyzemizle sürekli diyalog halindeydik" dedi. (İHA)

        ANTAKYA'DAN AYNI SAATTE İKİNCİ GÜZEL HABER DE ASYA'DAN GELDİ

        Hatay'ın Antakya ilçesindeki kurtarma çalışmalarında Cumhuriyet Mahallesi'nde Hafsa Dağcı'nın kurtarıldığı dakikalarda bir güzel de Şükrü Kanatlı Mahallesi'nden geldi. Depremin 158'inci saatinde Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri ses aldı.

        Bölgede çalışmasını yoğunlaştıran ekipler 17 yaşındaki Asya'ya ulaştı. Genç kız ekipler tarafından sağ olarak enkazdan çıkarılarak insan koridoruyla ambulansa taşındı. Genç kız hastaneye sevk edilirken, bölgede çalışmanın sürdüğü bildirildi. (İHA)

        156. SAATTE BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

        Hatay'da depremin 156. saatinde bir mucize daha gerçekleşti. Kentte Suriyeli olduğu belirtilen Malik adlı bir kişi de enkazdan kurtarıldı.

        9 YAŞINDAKİ SEMİH 156.SAATTE KURTARILDI

        Depremin 7. gününde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı İlçesi, Başpınar Mah. Dede Korkut Cad. Gündüz Kaya Apartmanı enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adeta iğne ile kuyu kazan Zeytinburnu Belediyesi ZAK Arama Kurtarma Ekipleri, 9 yaşındaki Semih Ege'ye ulaştı. Bu dakikadan sonra Semih'in kurtarılması için adeta zamanla yarışıldı. Enkaz alanına gelen sağlık ekipler Semih Ege'ye damar yolu açarak serum

        bağladı. Semih Ege, ekiplerin başarılı çalışmasıyla depremin 156. Saatinde enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

        Arama kurtarma ekiplerinin sevinç çığlıkları arasında çıkartılan Semih Ege ekiplerin “ne istiyorsun” sorusu üzerinde “markete gitmek istiyorum, telefon almak istiyorum” şeklinde cevap verdiği öğrenildi. Semih Ege ambülansla hastaneye kaldırıldı.

        155 SAAT SONRA KURTARILDI

        Hatay'ın Defne ilçesinde de, enkaz altında kalan bir kişiye, 155 saat sonra ulaşıldı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan bilgilendirmeye göre, itfaiye ekipleri kentte arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

        Sümerler Mahallesi Harbiye Caddesi'ndeki Sümerler Apartmanı'nda yaşam belirtisi alan ekipler, enkazda arama kurtarma çalışması başlattı.

        Ekipler, yoğun çalışmalar sonucu 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu'nu, depremin 155. saatinde yıkıntılar arasından çıkarmayı başardı.

        Sedyeyle ambulansa taşınan Fakıoğlu, hastaneye kaldırıldı.

        Öte yandan, kurtarma çalışmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman da takip etti.

        Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 152. saatte Adıyaman'da 22 yaşındaki genç kadın da yaralı kurtarıldı.

        Elitaş Mahallesi Mercan Sitesi'ndeki bloğun çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

        Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından 22 yaşındaki Rabia isimli kadının sesi duyuldu.

        Yaklaşık 8 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan genç kadın, depremin 152. saatinde enkazdan çıkarıldı. Depremzede, ilk müdahalesinin ardından çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı.

        Ekipler daha sonra Rabia adlı kadının kız kardeşi olan Elif adlı kadını da enkazdan kurtardı.

        ADIYAMAMAN'DA 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARILDI

        Adıyaman'da da 151.saatte bir mucize daha gerçekleşti. Kentte 6 yaşındaki bir çocuk enkazdan çıkarıldı.

        Hatay'da yıkılan binanın enkazında kalan 5 yaşındaki kız çocuğu, 150'nci saatte kurtarıldı.

        Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ilde büyük yıkıma yol açtı.

        24 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremde, binlerce bina yerle bir oldu. Depremin vurduğu illerden biri olan Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

        Ekipler, 150'nci saatte yıkılan Konak Apartmanı'nın enkazından 5 yaşındaki kız çocuğunu sağ olarak çıkardı. Kütahya Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kurtarılan kız çocuğu, tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurtarılan kız çocuğunun sedye ile ambulansa taşındığı anı, Twitter'dan paylaşarak, "150'nci saat müjdesi, az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var" dedi.

        REKLAM

        64 YAŞINDAKİ MÜZEYYEN TEYZE DE KURTARILDI

        Büyük felakette depremin 150. saatinde, Hatay'ın Defne ilçesinde enkaz altında kalan 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli'ye de sağ ulaşıldı.

        ÖMER DE KURTARILDI

        Hatay'da, arama kurtarma ekipleri, depremin 150. saatinde anne ile küçük oğlunu da enkazdan kurtardı.

        Pendik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Pendik Belediyesi Arama kurtarma ekipleri (PEAK), Hatay Antakya Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Turan Caddesi Ali Sayar Meslek Lisesi karşısındaki enkazdan ses duydu.

        Bunun üzerine beraberindeki Ankara İtfaiyesi, jandarma ve diğer görevlilerle harekete geçen ekipler, sabah 09.20'de Ömer'i çıkardı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, Ömer'in annesini de enkazdan kurtardı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ