Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Menemen Belediyesi'ne operasyon! Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy gözaltında! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyeye yönelik şikayetler üzerine soruşturma başlattı.

        Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında olduğu 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, Aksoy ve bir belediye başkan yardımcısı ile 25 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanlar arasında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Mali İşler Daire Başkanı Mustafa İlhan, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, muhasebe Müdürü Nagehan Karaca, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Şantiye Şefi Kenan Yasatürk ile bazı hurda firmaları sahipleri ile bazı belediye personeli yer alıyor.

        Adreslerinde bulunamayan 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        HURDA FİRMALARININ SAHİPLERİ DE GÖZALTINDA

        Şüpheliler arasında bazı hurda firmaları sahiplerinin de bulunduğu bildirildi. Firmanın, Çiğli ilçesindeki Ata Sanayi'de faaliyet gösteren işletme olduğu ortaya çıktı. Firma sahibi Z.T.'nin de emniyetteki işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

        Belediyenin hurda alım satımı konusunda da bazı yolsuzlukların tespit edildiği öğrenilirken, toplanan deliller Yeşilyurt'taki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ahıhıdır Mahallesi Muhtarı Hızır Algür, "Sabah polisler geldiler. Çok kalabalıktı. Belediye binasından deliller toplayıp, gittiler. Ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

        REKLAM

        Haklarında rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        CHP'DEN KESİN İHRACI İSTENMİŞTİ

        Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine ise devam edeceğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ