Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Son dakika haberi: Özgür Özel, Çorum'da konuştu | Çorum haberleri

        CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde düzenlenen Uluslararası 1. Alevilik Çalıştayı Kongresi ve Çorum Rıza Şehri Alevi Canlar Buluşması'ndaki konuşmasında, kongrenin ilkinin Çorum'da yapılmasını anlamlı ve çok kıymetli bulduğunu söyledi.

        "ZOR BİR DÖNEMDE BİRLİKTEYİZ"

        AA'da yer alan habere göre organizasyonda dünyanın, Avrupa'nın ve Türkiye'nin dört bir yanından Alevi kurumlarının temsilcilerinin olduğunu vurgulayan Özel, "Birbirini seven, ülkesini seven, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan ve bu ülkenin aydınlık yarınları için birbirine güç veren, birbirinden güç alanlar, böyle zor bir dönemde birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Özel, bu toprakların çok acı gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

        "Alevi toplumu yüce gönüllülüğü ile bu acıları hep sessiz yaşadı, sabırla karşıladı ama dirençle de karşısında durmayı bildi. Acıyı kalemle, kağıtla, sazla, sözle, sükunetle, sabırla ve dirençle taşıdınız. Her çağın Kerbela'sında mazlumun yanında oldunuz. Mağdur oldunuz ama hiç zalim olmadınız. Acı çektiniz ama hiç kimseye acı çektirmediniz. Hakkınız yendi ama kimsenin hakkını yemeyi aklınıza bile getirmediniz. İşte sizin inancınızın da yüreğinizin de toplumunuzun da büyüklüğü buradan gelir."

        İyilik makamının siyasetin değil vicdanların terazisinde olduğunu dile getiren Özel, "Eğer bu ülke kurtulacaksa ve kötülüklerden arınacaksa kalp gözüyle bakanlar, nefis karanlığını marifet ışığıyla aydınlatanlar, 'Kendine ağır gelenleri başkasına yapma' diyenlerle kurtulacaktır" diye konuştu.

        "BENİ SEVEN CHP'YE OY VERSİN"

        Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Mustafapaşa Beldesi'nde yarın gerçekleşecek olan seçim öncesi halkla buluşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Artık birilerini kurtarmak için değil gençlerin geleceği için gerekirse kurban olmalıyız. Ben artık gerekirse baş vereceğim ama baş vermeyeceğim. Bu yolu benimle birlikte yürüyecek misiniz? Adayımız Ömer Boz, size emanettir. Beni seviyorsanız CHP'ye oy verin. Şimdi CHP'ye oy verirsem başka bir mana çıkar diye düşünmeyin" dedi.

        Öte yandan Özel'in seçim otobüsünde 1992'de dokunulmazlığı kaldırılan ve KKTC tarihinde dokunulmazlığı kaldırılan ilk milletvekili Emin Uzun'un da yer aldığı görüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Gün Başlıyor - 5 Haziran 2026 (12. Yargı Paketi Bu Ay Meclis'te)

        CHP'den ihraç edilenler dönecek mi? CHP'de diyalog arayışı. 12. Yargı Paketi bu ay Meclis'te. Enflasyon beklentisi ne yönde? Muhittin Böcek yeniden ifade verdi. Polat cinayetinde "Daltonlar" şüphesi. Engin Polat'tan tehdit iddiası. Hamaney'den halka birlik çağrısı. Süresiz nafaka iptal edildi. Milli...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ