Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TANSİYON YÜKSEK! Son dakika: Ukrayna askeri öldürüldü! Gerilim tırmanıyor... Rusya Ukrayna krizinde SON DURUM
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna ordusu, Cumartesi sabahı Doğu Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından açılan ateş sonucunda bir askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

        Haberin ardından Reuters, Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların elindeki Donetsk kentinin kuzeyinde çok sayıda patlama sesi duyan tanıklara atıfta bulundu.

        Ukrayna ordusu, Facebook sayfasında Cumartesi gününden bu yana ayrılıkçılar tarafından son 24 saatte 66 vakaya karşılık 19 ateşkes ihlali kaydettiğini söyledi.

        ABD BAŞKAN YARDIMCISI HARRIS: EŞİ GÖRÜLMEMİŞ EKONOMİK BEDEL ÖDETİRİZ

        Harris, Almanya'da düzenlenen 58. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna işgal edilmesi halinde Rusya ve Ukrayna işgaline yardım eden müttefiklerine büyük ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacağını söylemişti.

        Harris, "Açık konuşayım. Kesin olarak söyleyebilirim ki Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, Moskova'ya, ABD ve ortaklarımız 'büyük ve eşi görülmemiş' bir ekonomik bedel ödetecekler." demişti.

        ABD BAŞKANI BIDEN BÖLGEDEKİ SALDIRILARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

        ABD Başkanı Biden dün açıklamasında "Son günlerde, Rusya destekli güçlerin ciddi ateşkes ihlallerini görüyoruz." diyerek bu güçlerin Donbass'ta yapılan saldırıların suçunu Ukrayna'ya attığını savunmuştu.

        REKLAM

        Biden, Rusya'nın çok ciddi anlamda dezenformasyon kampanyası da yürüttüğünü vurgulayarak, bunların hepsinin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmak için ürettiği bahaneler olduğunu kaydetmişti.

        Rusya'nın şu anda Ukrayna ve Belarus sınırında ve Karadeniz'de 150 bin askeri olduğuna işaret eden Biden, "Rusya'nın gelecek haftalarda saldıracağına inanmak için nedenlerimiz var. 2,8 milyon masum insanın yaşadığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'in de hedef alınacağına inanıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

        RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN "UKRAYNA GERİLİM KÖRÜKLÜYOR" DEMİŞTİ

        Biden'ın açıklamasının hemen öncesinde ise Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüşmesi sonrası basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Ukrayna yönetimi sürekli gerilim körüklüyor" açıklamasında bulunmuştu.

        Putin Donbas'taki gerilime ilişkin "Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde tansiyonun yükseldiğini görüyoruz, Minsk Barış Anlaşması'nın uygulanması gerekiyor" ifadelerini kullanmış ve Kiev yönetimine seslenerek "Kiev'in yapması gereken tek şey, müzakere masasına oturmak ve bu çatışmanın sona ermesine katkıda bulunmak" demişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ