Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İstanbul Çağlayan'da bir ağır ceza mahkemesinin karantinaya alındığı iddiası!

        İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan ağır ceza mahkemelerinden birinin, koronavirüs şüphesiyle kapatıldığı iddia edildi. Mahkemede görev yapan bir hakimin ilk kısa testinin pozitif çıktığı ancak durumu hafif olduğu için evinde bulunduğu öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan ağır ceza mahkemesinde görevli bir hakimin ilk kısa testi pozitif çıkınca mahkeme faaliyetleri tedbiren durduruldu.

        Söz konusu ağır ceza mahkemesinde görevli hakimler ve personelin tümüne tedbiren test yapılmasına karar verildi. Mahkemenin faaliyet yürüttüğü tüm mekanlar dezenfekte edilirken sağlık kontrolleri yapılan hakim ve kalem personelinin evinde karantinaya alınmasına karar verildi.

        Kısa testi pozitif çıkan hakimin ve diğer personelin durumunun iyi olduğu, kontrollerinin ve takibin evlerinde devam edeceği belirtildi.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Adliye Sarayı'ndaki Korona virüs iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

        Başsavcılık tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi:

        "İstanbul Adliyesi'nde korona virüsü salgın hastalığı ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda dezenfekte çalışmaları yapılmakta, personel ve vatandaşların adliye geriş kapılarında ateş ölçer cihazlarla ölçümleri yapılmaktadır.

        Açıklamaya konu, FETÖ'nün sosyal medya hesaplarından da yoğun biçimde paylaşılan, çalışanlar ve vatandaşlar nezdinde panik oluşturmaya yönelik dezenformasyon amaçlı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Adliye bünyesinde karantina sebebiyle kapatılan herhangi bir mahkeme olmadığı gibi ilgili mahkeme çalışanlarının test işlemleri devam etmekte, gerekli tedbirler alınmaktadır."

        DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

        Geçen hafta da 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bir hakimin eşinde koronavirüs çıkmasının ardından mahkeme kapatılmış ve mahkeme personeli tedavi altına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ