Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tuğçe Can'a gelinlikle veda! Son dakika haberler: 10 bıçak darbesi vurmuş! - Öne çıkan son haberler

        Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Yenibağlar Mahallesi Hacı Hüsnü sokaktaki 5 katlı bir apartmanda oturan ve özel bir huzurevinde yaşlı bakım teknikeri olarak çalışan Tuğçe Can (25), dün sabah 08.30 sıralarında işe gitmek evinden çıktı.

        TUĞÇE'Yİ DEFALARCA BIÇAKLADI

        DHA'da yer alan habere ve iddiaya göre apartmanın çıkışınca saldırıya uğradı. Saldırgan, Tuğçe Can’ı boğazından, karnından ve sırtından birçok kez bıçaklayıp olay yerinden kaçtı.

        OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

        Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince yapılan incelemede Tuğçe Can’ın hayatını kaybettiği belirledi. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Tuğçe Can’ın cenazesi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

        GÜVENLİK KAMERALARI İNCELEMEYE ALINDI

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında apartman ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, katil zanlısını yakalanması için çalışma başlattı.

        KATİL ZANLISI OPERASYONLA YAKALANDI

        AA'da yer alan habere göre bıçaklı saldırı olayı ile ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Tuğçe Can'ın katil zanlısı Onur K.'yi kent merkezinde düzenlenen operasyonda yakaladı.

        ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇIKTI

        Hayatını kaybeden genç kızın 1.5 aylık erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Onur K.'nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

        HASTANEDE İNTİHARA KALKIŞTIĞI BELİRLENDİ

        Sağlık kontrolü için Yunus Emre Devlet Hastanesi´ne götürülen Onur K.´nin yakalanmadan kısa süre önce ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği belirlendi. Midesi yıkanan Onur K. yoğun bakımda tedaviye alındı.

        TABUTUNA GELİNLİK ÖRTÜLDÜ

        Tuğçe Can’ın (25) cenazesi, hastanedeki otopsi işlemlerinin ardından ailesince alınarak Tepebaşı ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi Birlik Camii’ne getirildi. Genç kızın tabutuna gelinlik serilirken, bir alışveriş merkezinde temizlik görevlisi olan babası Bekir Can, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

        YAKINLARI GÖZYAŞINA BOĞULDU

        Kılınan cenaze namazına Tuğçe Can’ın yakınlarının yanı sıra çalıştığı özel huzurevindeki mesai arkadaşları da katıldı. Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, namazdan önce cinayet şüphelisini insanlıktan nasibini almamış kişi olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

        "KELİMENİN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

        “Acımız, üzüntümüz büyük. Babasının, annesinin, kardeşlerinin, yakınlarının acısını biz de kendi yüreğimizde taşıyoruz. İnsanlıktan nasibini almayan merhametsiz, şefkatsiz, korkak biri tarafından vahşice, canice katledilen merhum kardeşimizi merhameti şefkat bol Rabbimize uğurluyoruz. Bir daha hiçbir kardeşimizin erkek kadın fark etmez böyle vahşice katledilmesine tanık olmayalım. Kelimelerin bittiği yerdeyiz, ne söyleyeceğiz Ama Allah büyüktür, o hesap görücüdür. Hesap görücü olarak o yeter. Elbette bunu yapan burada cezasını alacak. Ama artık öyle bir ceza bulmak gerekiyor ki, caydırıcı olsun. Benim de 3 kızım var. Birisi aynı yaşta. Bu da olabilirdi. Her birimizin aynı olabilirdi, fark etmiyor. Kardeşimizin acısı bizim acımızdır.”

        ANNESİ 'BENİ DE GÖTÜRÜN' DİYEREK FERYAT ETTİ

        Tuğçe Can’ın cenazesi kılınan namazın ardından kalabalığın omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada caminin kapısında olan Tuğçe Can’ın annesi Emine Can, “Annem, kuzum. Hangi salona götürüyorlar annem Hangi salona gidiyor benim kızım Beni de götürün” diye feryat etti.

        Tuğçe’nin ikizi Tuğba Can da kardeşinin tabutuna dokunarak gözyaşlarına boğuldu. Cenazede Tuğçe Can'ın yakınların yanı sıra CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakır Özer da yer aldı. Tuğçe Can, Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        1O’DAN FAZLA BIÇAK DARBESİ

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ilk otopsi raporuna göre Tuğçe Can’ın 10’dan fazla bıçak darbesi sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

         Genç kadın evinden çıkarken boğazından bıçaklandı!
        Genç kadın evinden çıkarken boğazından bıçaklandı! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ