İskenderun açıklaması: 4 personelin ilişiği kesildi
Milli Savunma Bakanlığı, 25 Temmuz'da İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda iki Mehmetçiğin şehit olduğu olaya ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında, "Olayda kastı, kusuru veya ihmali olan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, Alay ve Tabur Komutanı dahil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmiş, 8 personele ise olaydaki kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verilmiştir." ifadeleri yer aldı
ABONE OLMilli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 7 PKK'lı teröristin teslim olduğunu bildirdi.
AA'da yer alan habere göre MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı Görsel Yapım ve Foto Film Merkezi Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.
Aktürk, Bakanlığın, Milli Ağaçlandırma faaliyeti kapsamında iklim değişikliğiyle mücadele ve ülke genelinde ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunulması maksadıyla bu yıl yaklaşık 118 bin fidanı yeşil vatana kazandırdığını belirtti.
Yeşil vatanın korunması, orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma ve fidan dikimi konularına, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle yaklaşacaklarını ifade eden Aktürk, çevre bilinci kültürü ile hareket ederek doğaya ve geleceğe sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Aktürk, Bakanlığın, devletin bekası ve milletin huzuru için gerçekleştirdiği görev ve faaliyetlerine büyük bir gayretle devam ettiğini belirtti.