Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İsmail Rüştü Cirit yeniden Yargıtay Başkanlığı'na seçildi
        .png
        .png

        İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda yeniden Yargıtay Başkanlığı’na seçildi…Cirit yaş haddinden emekli olacağı 23 Mart 2020'ye kadar Yargıtay başkanlığını görevini sürdürecek.

        Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit 10 Şubat 2015'te seçilmişti. 4 yıllık görev süresinin sona ermesi nedeniyle bugün Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda seçim yapıldı.

        REKOR OYLA SEÇİLDİ

        REKLAM

        Cirit’in tek aday olarak girdiği seçime katılım rekor düzeyinde oldu. 400 Yargıtay üyesinin 387’sinin katıldığı seçimde Cirit yine rekor oyla seçildi. Cirit, 363 oyla yeniden Yargıtay Başkanı seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda başkan seçilmek üye tam sayısının salt çoğunluğunun yani 201’inin oyun alınması yeterliydi. Yeniden başkan seçilen Cirit, yaş haddinden emekli olacağı 23 Mart 2020'ye kadar başkanlık görevini sürdürecek.

        “YARGIYA GÜVENİ DAHA DA YÜKSEKLERE ÇIKARAĞIZ”

        Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucu tekrar Yargıtay Birinci Başkanlığı’na seçilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Başkan Cirit, 4 yıl onurla görev yaptığı Yargıtay Birinci Başkanlığına, yaş haddinin dolacağı 23 Mart 2020'ye kadar Büyük Genel Kurulun büyük katılımı ve büyük desteğiyle yeniden seçildiğini belirtti. Görevde bulunduğu 4 yılda yargı, Yargıtay adına bir çok olumlu işler yaptıklarını anlatan Cirit, "Oldukça zor günler geçirdik. Özellikle 15 Temmuz 2016'daki yıkıcı, ülkemizi bölmeye ve işgale dayalı yapılan darbe hareketini burada Yargıtay Başkanı olarak deruhte ettim ve sonucunda bu mücadeleyi bütün milletimizle belli bir noktaya getirdik, başarı sağladık” ifadelerini kullandı. Başkan Cirit, bundan sonda da Türk halkının yargıya duyduğu güven endeksini daha yukarılara çekeceklerini vurguladı. Özellikle FETÖ üyelerinin yargıda sağladıkları üstünlükten sonra, 2007-2013 yılları arasında yargıya güven endeksinin yerlere düştüğünü ancak son yapılan araştırmalarda yargıya güvenin yükseklere doğru çıktığının görüldüğünü belirten Cirit, "Yargıya güveni daha da yükseklere çıkaracağız. Halkımızın güvenine layık olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

        CİRİT KİMDİR?

        23 Mart 1955 tarihinde Balıkesir Burhaniye’de doğan Cirit,. İzmir Namık Kemal Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1978 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Şavşat’ta yedek subay olarak yaptı. Burhaniye hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Cirit; sırasıyla Hakkari, Araklı, Ahlat Hâkimliği, Zile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İnegöl Hakimliği, Kadıköy Hâkimliği ve Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

        19 Temmuz 2004 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 10 Mart 2011 tarihinde Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçildi. Bu görevini sürdürürken 10 Şubat 2015 tarihinde de Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca Yargıtay Birinci Başkanlığı’na seçildi. Cirit, evli ve üç çocuk babası...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ