Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İzmir Menemen'de 4.3 büyüklüğünde deprem!

        İzmir'in Menemen ilçesinde, Richter ölçeğine göre4.3 büyüklüğündedepremmeydana geldi.Depremİzmir'inbirçok ilçesinde de hissedildi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)verilerine göre,saat 23.20'de merkez üssü Menemen ilçesinde4.3 büyüklüğündedepremmeydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşendepremİzmir merkez ve birçok ilçesinde de hissedildi. Can ya ada mal kaybının olmadığıdepremi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi veDepremAraştırma Enstitüsü ise 4.4 olarak açıkladı. Merkez üssünün Yahselli Köyü olarak bildirildiğidepremin derinliği ise 16 kilometre olarak kaydedildi.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        İzmir Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Metin Saroğlu, merkez üssü Menemen olan 4,3 büyüklüğündekidepremde, herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığını söyledi.

        Saroğlu, yaptığı açıklamada depremin ardından jandarma, polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleriyle görüştüklerini, kent genelinde kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun olmadığını kaydetti.

        AFAD olarak Menemen ilçesine hemen 2 ekip gönderdiklerini belirten Saroğlu, "Arkadaşlarımız oraya kontrol amacıyla gitti. Ben de ilçeye doğru hareket halindeyim." dedi.

        REKLAM

        Saroğlu,depremnedeniyle herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığını belirtti.

        İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ise gelişmeleri yakından takip ettiğini, kent genelindedepremin ardından olumsuz bir vakanın hastanelere ulaşmadığını aktardı.

        Menemen ilçesinde, dün saat 23.38'de, 7 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklanan 4,3 büyüklüğündekideprem, İzmir kent merkezi ve çevresinde de hissedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ