Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İRANLI ÇIKTILAR! Son dakika: Shate polsiler kıskıvrak yakalandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak yabancı uyruklu kişileri sözde kontrol amacıyla durdurup paralarını çalan İran uyruklu 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, mağdurların paralarını çalma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

        EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZEL EKİP KURDURDU

        İstanbul'da polise başvuran yabancı uyruklu mağdurlar, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kontrol amacıyla durdurulduklarını ve paralarının "İnceleme için alıyoruz" denilerek çalındığını söyledi. Bu şikâyet üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatıyla oluşturulan özel bir ekip konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        REKLAM

        GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

        Yapılan çalışma sonucu mağdurların paralarının çalınma anlarındaki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Şüphelilerin kullandığı kiralık otomobilin plakası tespit edildi. Ardından yapılan çalışmada İran uyruklu oldukları öğrenilen şüpheliler Ruhşen G. (51), Masud A. (40) gözaltına alındı. Arkadaşlarının yakalandığını fark edince uçakla ülkesine kaçmaya çalışan Hossein R. de (34) İstanbul Havalimanı Dış hatlar terminalinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

        8 AYRI HIRSIZLIK SUÇU

        Gasp Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerin sahte polis yöntemiyle Libya uyruklu bir mağdurun 10 bin, Irak uyruklu bir mağdurun 5 bin 500, Somali uyruklu bir mağdurun 5 bin dolarını çaldıkları tespit edildi.

        REKLAM

        Şüphelilerin ayrıca farklı mağdurların ziynet eşya ve cüzdanlarını da aldıkları öğrenildi. Şüpheliler hakkında 8 ayrı hırsızlık suçundan işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

         İranlı fenomen yeniden gözaltında
        İranlı fenomen yeniden gözaltında Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ