Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Bursa'da kadın doktora saldırdılar! - Son dakika haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bursa Şehir Hastanesi'nde bir kadın doktoru darp ettiği iddia edilen zanlı gözaltına alındı.

        AA'da yer alan habere göre Hematoloji Polikliniği'nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, dün poliklinikte bir hastasını muayene ederken odasına başka bir hastanın yakını T.E. (30) girdi.

        Bu kişi, Alkış'a başka bir hekimin odasını sordu. Söz konusu doktorun polikliniğini bilmediğini belirten ve hasta yakınından dışarı çıkmasını isteyen Alkış, T.E. tarafından darp edildi.

        REKLAM

        DOKTOR MÜŞAHEDE ALTINA ALINDI

        Hasta yakınının yumruk atması nedeniyle yaralanan Alkış, gözetim amacıyla Beyin Cerrahi Servisi'ne yatırıldı.

        SALDIGAN YAKALANDI

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Nilüfer Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan T.E'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan, Uzm. Dr. Nihan Alkış'ın darp edilmesi nedeniyle hastanedeki bazı poliklinikler bugün için grev kararı aldı.

        SAĞLIK ÇALIŞANLARI SALDIRIYI KINADI

        Hematoloji uzmanı Dr. Nihan Alkış'ın, hasta yakını T.E. (30) tarafından darp edilmesine ilişkin sağlık çalışanları tarafından hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Bursa Tabipler Odası, Hekimsen, Hekim Birliği Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından düzenlenen basın açıklamasında, sağlıkta artan şiddete dikkat çekildi. Genel Sağlık İş Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çukadar, yaşanan şiddetin kaygı verici boyuta ulaştığını belirterek, "Sağlık hizmeti sunan kamu kurum ve kuruluşlarında, şiddetsiz gün geçmemektedir. 2023'ün ilk 6 ayında 'beyaz kod' sistemine 9 bin 35 adet başvuru olmuştur. Bu rakamlar sadece buz dağının görünen kısmıdır. Şiddetin gerçek boyutları daha yüksektir" dedi.

        "CAN GÜVENLİĞİ OLMADAN SAĞLIK HİZMETİ SÜRDÜRÜLEMEZ"

        DHA'da yer alan habere göre sağlıkta şiddetin önlenmesi için önlemlerin arttırılması, Sağlık Bakanlığı bünyesinde, tüm meslek örgütlerinin ve sendikaların temsil edildiği Mücadele Kurulu'nun kurulması gerektiğini belirten Çukadar, "Sağlık emekçilerinin çalıştıkları kurumlarda can güvenliği yoktur. Can güvenliği olmadan sağlık hizmeti sürdürülemez. Bu şekilde devam ederse, yakında sağlık hizmeti verecek emekçi kalmayacaktır. Şiddetin önü alınmalı, sağlık emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır" diye konuştu.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ