Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika sokağa çıkma yasağı haberleri : YILBAŞI YASAĞI!
        1

        2021 yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı var mı? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapılan açıklamanın ardından bu soruların cevabı merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? 2021 yılbaşı hangi gün? Merak edilen soruların cevabını sizler için haberimizde derledik. İşte, 2021 yılbaşı tarihi ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar...

        2

        "4 KISITLAMAYLA ÖNÜ ALINMAYA ÇALIŞILABİLİR"

        Prof. Dr. İlhan, 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirtti.

        3

        Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İlhan şunları söyledi:

        "Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir" dedi.

        4

        YILBAŞI HANGİ GÜN?

        1 Ocak 2021 Cuma gününe denk gelmektedir. Cumartesi Pazar günü de sayıldığında yılbaşında 3 gün resmi izin yapılmış olacak.

        5

        Ancak belirtildiği gibi Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi halinde resmi tatil sokağa çıkma yasağına denk gelmiş olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ