Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA! Üçüncü ortak devriye başladı

        Soçi Mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerlerinin Suriye'de Fırat'ın doğusunda gerçekleştirdiği üçüncü ortak karadevriyesi tamamlandı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Rus konvoyunun Suriye'de güvenli bölgeyi tesise yönelik gerçekleştirdikleri üçüncü ortakdevriyeye insansız hava araçları (İHA) refakatinde zırhlı araçlar katıldı.

        Şırnak'ın İdil ilçesinin Alakamış Köyü mevkisinden 4 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak karadevriyesine katılmak için sınırı geçerek Rus askeri konvoyuyla buluştu.

        Türk-Rus ortakdevriyesi, Kamışlı-Derik arasındaki bölgede yürütüldü. Bu yönde bir süre gözlemde bulunan ortak konvoydevriyesi, 3 saat 45 dakika sürdü.

        İLK GEÇİŞ

        Üçüncü karadevriyesi ile TSK unsurları Kamışlı'nın doğusuna ilk kez geçiş yapmış oldu. TSK konvoyu,devriyenin tamamlanmasının ardından sınır hattına döndü. Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti.

        Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan İdil İlçesi'ne bağlı Alakamış Köyü mevkisi daha önce PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye sızma girişimleri ile gündeme gelmişti.

        REKLAM

        Soçi Mutabakatı kapsamında Türk-Rus ilk ortak karadevriyesi 1 Kasım Cuma günü Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede, ikinci ortakdevriye5 Kasım'da Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasındaki bölgede yürütülmüştü.

        'HELİKOPTERLER HER GÜN UÇACAK'

        Rusya, Suriye sınırındaki devriye görevi için her gün bölgede helikopterlerle hava devriyesi gerçekleştireceğini açıkladı.

        Rusya Hava Kuvvetleri pilotu Dmitriy İvanov gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterlerin Rus askeri polislerinin konvoylarına eşlik edeceğini kaydetti. İvanov, hava devriyesinin birkaç yön üzerinde, yaklaşık 50-60 metre irtifada gerçekleştirildiğini söyledi.

        Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sonrası Ankara ve Moskova Soçi Mutabakatı'nı imzalamıştı. Mutabakat uyarınca Türk ve Rus askerleri, terör örgütü PKK'nın uzantısı SDG'nin 'güvenli bölge'den çekilip çekilmediğini kontrol amacıyla ortak devriyeler gerçekleştirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ