Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de kan donduran cinayet: Yaşlı kadın boynu kırılmış halde bulundu! - Güncel haberler

        Eskişehir'de Safinaz Ayten (72), evinde eşi ve oğlu tarafından ölü bulundu.

        DHA'nın haberine göre yüz ve bileklerinde morluklar olduğu ve boynunun kırıldığı tespit edilen Ayten'in öldürüldüğü üzerinde duruldu.

        Polis ekiplerince ev ve çevresindeki güvenlik kameralarında yapılan incelemede, kar maskeli ve eldivenli bir kişinin anahtarla eve girdiği, bir süre sonra da ayrıldığı belirlendi. Araştırmada kar maskeli şüphelinin Murat U. olduğu tespit edildi. Kısa sürede yakalanan katil zanlısı Murat U. suçunu itiraf etti.

        KAN DONDURAN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

        Tepebaşı ilçesi Zafer Mahallesi Özen Sokak´ta oturan Safinaz Ayten, dün gece eve gelen eşi M.A. ve oğlu Ö.A. tarafından salonda hareketsiz bulundu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

        SUÇUNU İTİRAF ETTİ

        Yapılan kontrolde, hayatını kaybettiği belirlenen Ayten´in yüz ve bileklerinde morluklar ile boynunun kırıldığı tespit edildi. Ayten´in cesedi otopsi işlemleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı.

        REKLAM

        Cinayete kurban gittiği üzerinde durulan Safinaz Ayten´in ölümüyle ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

        Polis ekiplerince ev ve çevresindeki güvenlik kameralarında yapılan incelemede, kar maskeli ve eldivenli bir kişinin anahtarla eve girdiği, bir süre sonra da ayrıldığı belirlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi´nce yapılan araştırmada kar maskeli şüphelinin Murat U. olduğu tespit edildi. Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan ve özel bir sağlık kuruluşunda hasta nakil görevlisi olduğu belirlenen Murat U. suçunu itiraf etti.

        EŞİNİN İŞ YERİNDEN ÇALDIĞI ANAHTARLA EVE GİRMİŞ

        Öldürdüğü Safinaz Ayten´in kolundaki altın bileziği alıp kuyumcuda bozdurduğu belirlenen Murat U., işlemlerinin ardından elleri kelepçeli ve çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.

        Ayrıca Murat U.´nun, Safinaz Ayten´in eşi M.A.´nın çalıştığı kereste atölyesine ek iş için gittiği, bu sırada M.A'nın evinde altın olduğunu öğrenerek anahtarı çaldığı tespit edildi.

        Fotoğraf: İHA

        BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Eskişehir´de ikamet eden Safinaz Ayten´in oğlu ve eşi tarafından ika­met ettiği evinde ölü olarak bulunması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında; kamera görüntüleri incelenerek, Safinaz Ayten´in evine yüzü kar maskeli elleri eldivenli bir şüpheli şahsın girdiğinin tespit edildiği, şüphelinin kamera kayıtlarından incele­nerek M.U. isimli şahıs olduğunun anlaşıldığı, şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, yapılan aramada kar maskesi, eldiven ve bir miktar paranın ele geçirildiği, şüphelinin maktulenin evine anahtarla girdiği, kolundaki bileziği alarak bir kuyumcuya sattığı, olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ