Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarları, Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova galibiyetini değerlendirdi - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: AVRUPA'DA BAŞKA STANDART

        Galatasaray’ın bu seneki Avrupa sahnesi standardının her maç biraz daha yükseldiğini söylemek mümkün. Ligdeki oyunla zıt bir dinamizm ve konstantrasyon var. Kompakt, birbirine yakın, topu kendi sahasında doğru kullanan bir oyun bu. Marcao-Nelsson- Taylan-Berkan karesi Avrupa Lig standardında son derece güvenli bir merkez oldu... Ligde sorunlu olan bölge Avrupa’da işliyor. Tabii Marcao’nun dönüşü sonrasında lig için de iyi bir sinyal. Neredeyse açık vermeyen bir dinamizm ve hareketlilikle oynuyorlar.

        2

        Oyundaki dengeyi lehimize bozan Morutan’ın oyuna girişi oldu. Açıkları bulma ve hemen orayı kullanma konusunda gerçekten yetenekli bir oyuncu. Silahı, bütün bu tip oyuncularda olduğu gibi baskı altında çok hızlı düşünüp doğruyu bulabilme yeteneği. Savunma kalabalığını bir yöne çekmişken boşluğu önceden bulup oynuyor. Bu özellikle de dünkü gibi sıkışık oyunlarda fark yaratıyor. Kerem’in hareketliliğinin de hakkını vermek lazım. (FANATİK)

        3

        GÜNTEKİN ONAY: MAÇI NAKIŞ GİBİ İŞLEDİ

        Galatasaray, grubun ilk iki maçında en güçlü rakipleri Lazio ve Marsilya’dan aldığı 4 puanın konforuyla bir deplasman takımı nasıl oynaması gerekiyorsa oynadı. Fatih Terim, çok deneyimli bir teknik adam ve yurt dışında büyük saygı görüyor. Dün de taktiksel açıdan takımını çok iyi yönetti. Sahada birlikte hareket etmeyi bilen, organize bir oyuncu grubu gördük.

        4

        Dün gece planı olan, disiplinli, organize ve mücadele gücü yüksek bir Galatasaray vardı sahada. Moskova’da fazlasıyla galibiyeti hakettiler. Sarı kırmızılı temsilcimiz İstanbul’da Lokomotif’i yendiği takdirde liderlik koltuğunu da perçinleyecektir. (HÜRRİYET)

        5

        LEVENT TÜZEMEN: DOĞRU MÜDAHALE

        Ligde standardı yakalayamayan Galatasaray, Avrupa'daki akıllı, dengeli, disiplinli, kontrollü anlayışını Moskova'da da sahaya yansıttı. Galibiyeti isteyen Terim oyuna doğru zamanda müdahale etti. Kerem girdikten sonra Galatasaray dikine hücum etmeye başladı. Hücumdaki taşlar yerine oturdu. Moskova savunmasını resmen dağıtan Kerem'in attığı goldeki deparı ve topa vuruş becerisi mükemmeldi. (FOTOMAÇ)

        6

        BÜLENT TİMURLENK: RESULTANTE İMPORTANTE

        Lazio ve Marsilya maçlarında yüksek tempo, İtalyanlar karşısında topa daha fazla sahip olan, deplasmanda Fransızlar karşısında ise topu rakibe veren bir Galatasaray vardı. Sarri ve Sampaoli, oyun odaklı ve tabelacı olarak ikiye ayırabileceğimiz teknik adamlar tarifinde birinci gruptan… Onlarla oynarken maçın sıkıcı olma ihtimali yok.

        7

        Juventus ile son 4 maçını 1-0 kazanan Allegri başarılıysa, 3 Avrupa Ligi maçında kalesinde gol görmeyen ve ligde de 3 maçını kazanan Fatih Terim de başarılı… 0-0'ı korurken rakibe kalesine isabetli şut imkanı vermeyen G.Saray, uzun süredir korner gollerine hasret, dün de bol bol bu fırsatı yakaladılar ama golde Morutan'ın buram buram kalite kokan pası ve Kerem'in bitiriciliği vardı.

        8

        Galibiyeti 11'de başlayanlar değil kenardan gelenler hücum hattında getirdi. Fatih Terim 20 yıl önce "Ben değişmem ama dönüşürüm" demişti… Avrupa Ligi'nde son iki maçta alınan 4 puan bu dönüşümün eseridir işte… Ya da yine Terim'in dediği gibi: "Resultante importante" (*Sonuç mühimdir). (SABAH)

        9

        ATTİLA GÖKÇE: KEREM'İN KERAMETİ

        Lokomotiv futbolun başına getirdikleri Ralf Rangnick tecrübeli bir Alman... Teknik direktör olarak yurttaşı Marcus Gisdol’u seçmiş… UEFA Avrupa Ligi’nde sıçramak, yeni bir süreci başlatmak istiyorlar. O nedenle Galatasaray maçına çok anlam yüklüyorlar. İyi bir yol açmak için fırsat olarak görüyorlar. Dünkü ilk yarıda oyuna bakınca genç bir enerjiyle koşuşan, rakiplerini sürekli rahatsız eden, oyunu bozan, ortalığı karıştıran bir ev sahibi görüyorsunuz. Zevksiz ve kalitesiz bir oyuna tanık oluyorsunuz.

        10

        Kuşkusuz bu kalitesizliğe Galatasaray da ortak. Onlar da kazandıkları topu çok kolay kaptırıyorlar, pozisyon hazırlayamadan topu kapan rakibin peşinden koşuyorlar. Neyse ki Galatasaray’ın savunması sağlam duruyor. Savunmayı överken takım bütününe de bakalım. Orada arızalar var. Berkan ve Taylan, merkezde kontrol ve müdahale görevlerini yapamıyorlar. Dirençli değiller. Oyuna katkıları da zayıf…

        11

        Fatih Terim ilk hamlesini Barış-Kerem değişikliğiyle yapıyor. Ve bir dakika sonra Kerem’in sağdan hızla akıp ceza alanına girerek çektiği şutta kaleci Guilherme topu kolay tutuyor. Tam da grup liderine yakışan bir gol. Galatasaray dünkü ikinci yarıda daha takım gibi… Konyaspor karşısındaki kötü oyunun izlerini silerek oynadı. Galatasaray UEFA’da nostalji mi yaşıyor? Bilmem, sanki bana öyle geliyor. (MİLLİYET)

        12

        SERKAN KORKMAZ: ZAMANLAMA

        İlk 45 dakikası kabus gibi bir maçtı. Ligde kullandığı altmış küsür kornerde gol kaydedemeyen Galatasaray'da ikinci yarıda art arda gelen iki kornerde Nelsson ve Babel'in gole çok yaklaşmalarını bir gelişme olarak görebiliriz. Moskova'ya lider gidip lider dönmek hem de puan farkını arttırmak elbette çok güzel ama Galatasaray'ın oyunundaki kıpırdanma henüz istenen düzeyde değil.

        13

        Taraftar, zorlu maçlar öncesi, bu orta saha havuzu ve kurgusuyla ya diğer mevkilerden olağanüstü katkılar gelmesini umacak ya da duayen hocası Terim'den dün akşamki gibi şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyecek. Maçı getiren hamle, golü getiren ikili; Morutan ve Kerem'i doğru anda sahaya sürmekti. Alkışlar Terim'e. (FOTOMAÇ)

        14

        OSMAN ŞENHER: ALKIŞLAR GALATASARAY'A

        Rakip kim olursa olsun deplasmanda galip gelmek müthiş bir şey. Hep söylüyorum, Galatasaray Türkiye’de ayrı futbol oynuyor, Avrupa arenasında ise daha farklı… Fatih Terim, Beşiktaş ile oynanacak derbiyi de düşünerek Lokomotiv karşısına ‘Önce beraberlik, daha sonra atabilirsek bir gol atıp galip geliriz’ düşüncesiyle takımını sahaya sürdü, bunda da başarılı oldu.

        15

        Diagne de bu takımın vazgeçilmezi. Üstüne basa basa söylüyorum, Türkiye’de rakip stoperlere en etkili baskı yapan forvet Diagne. Asist yapıyor, gol atıyor, yaptığı presle rakip takımın defansının dengesini bozuyor. Lokomotiv karşısında oyuna girdikten sonra Cim Bom’un futbolu hücum anlamında tamamen değişti. Avrupa Ligi’nde alınan bu galibiyet Galatasaray’a ilerleyen haftalar için müthiş bir özgüven sağlayacak.

        16

        Marcao’nun ligdeki cezası bitti. Takıma çok büyük katkı sağlayacak. Defansta kesinlikle sorun yok. Forvette ise fazlalık bile var. Halil, Mustafa, Diagne… Üçü de birbirinden kaliteli. Kanatlar gerçekten çok iyi. Bu takıma yarın öbür gün Emre Kılınç ve Alpaslan da adapte olduğu zaman ben Galatasaray’ın çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. (MİLLİYET)

        17

        EBRU KILIÇOĞLU: U DÖNÜŞÜ, SON VİTES

        İleri 3’lüdeki Babel ve Barış tercihinin muhtelif açıklamaları olabilir. Mesela Pazartesi günü oynanacak derbi maçı nedeniyle kadrosunu ekonomik kullanmak ya da önce daha defansif bir anlayış sergileyip sonra gol kovalamak… Ancak sahaya yansıması ‘sıkıntı’ oluyor. Yanlış anlaşılmasın.

        18

        Sıkıntılı pozisyonların yaşanması değil kasıt. Bu tercihler ilk yarıda hiç pozisyon yaratmıyor. Buna karşılık ev sahibi Lokomotif Moskova’nın da bu suya sabuna dokunmadan kendi halinde bir oyun sergileyen Galatasaray’a cevabı, ‘ellemeyelim uyusunlar’ olunca, son derece durağan bir ilk yarı tamamlanıyor.

        19

        Galatasaray’ın ilk yarıda değil ama ikinci yarıda beklediği gol 82’de bir Morutan asisti ve Kerem vuruşu ile geliyor. Her ikisi de akıl dolu. İlk yarının insanın içine fenalık veren futbolu, ikinci yarıda Galatasaray’ın oyuna hakim olduğu bir fırtınaya dönüşüyor. Terim’in önce uyutan sonra son vitese takan U dönüş taktiği, Galatasaray’ı E grubu liderlik koltuğuna iyice yerleştiriyor. (CUMHURİYET)

        20
        21
        28
        29

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ