Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarlarından Beşiktaş - Hatayspor maçı yorumu - Beşiktaş Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL

        Tabii bu farkı yapan ekibe bakmak lazım. Dün sahadaki Beşiktaş kadrosunu oluşturan oyunculara yani. Bir yıl önce bu 11'deki oyuncuların Beşiktaş ilk 11'indeki varlıklarına farklı sebeplerle de olsa itiraz edebilirdiniz, kimse de itiraz etmezdi. Kaledeki Ersin'den en ilerideki Larin'e kadar bireysel ilerlemeye ve bunun ekip hedefiyle uyumuna ancak saygı durulur. Sergen Yalçın'ın bu başarısı futbolculuğundaki tüm başarılarının ilerisinde.

        2

        ERMAN TOROĞLU

        Beşiktaş'ın en büyük özelliği bu sene sahaya 11 kişi çıktılar ama tek beyinden düşündüler. Herkes arkadaşına yardım etti.

        Sezon başı biraz sallandılar. Sergen baktı ki bu iş gitmeyecek, dizginleri iyice eline aldı. Yönetimle de sorunları oldu. Çabuk halletti ve bugünlere gelindi. Hele bir gece Sergen Yalçın ile yönetimin iplerinin koptuğu andı.

        3

        Yönetimden 2-3 kişi Sergen Yalçın'ın biletini kesecekti!. Ama Başkan Ahmet Nur Çebi, "Siz karışmayın ben konuşacağım" dedi. O günden sonra Beşiktaş bugünlere geldi. Bugünlere gelinmesinde o gece ipleri eline alan başkanın payı büyüktür. Bir kulüpte başarı veya başarısızlık varsa önce başkana bakarım. Çünkü Türkiye'deki sistem böyle yürüyor.

        Beşiktaş sonuna kadar hak etti. Tebrikler.

        4

        AHMET ÇAKAR

        İki gün önce Sergen Yalçın, "Cumartesi ne olacağını göreceğiz" derken spor kamuoyunun büyük bir kısmı "Hadi ya Sergen hoca.. Yorgunsun, eksiklerin var, sadece iki gün dinleneceksin ve Türkiye'nin en iyi deplasman takımlarından birine karşı oynayacaksın" dediler. Ama dün gece neler olduğunu gördük. 7-0 biten maç aslında pekala çift haneli skorla da bitebilirdi.

        5

        Hele hele ilk 14 dakika var ki dünyada örneği yok. Art arda gelen üç gol ve kaçan 3-4 gol daha. Yani Beşiktaş ilk 15 dakikada 5-0 yapabilirdi. Beşiktaş en zorlu dönemi mükemmel geçti. Üstelik en yakın rakibi Fenerbahçe, Alanya'da puan kaybedince önünde olan üç maçtan toplayacağı dört puan Beşiktaş'ı şampiyon yapacak. Ama bırakın Beşiktaş'ın diğer rakipleriyle olan futbol farkı, arada olan puan farkından da beter.

        6

        GÜNTEKİN ONAY

        Rachid Ghezzal sezonun yıldızı, Cezayirli yıldıza Adem Ljajic’in oyun zekası ve tekniği de eklenince seyrine doyum olmayan bir Beşiktaş ortaya çıkıyor. Dün N’Koudou, N’Sakala ve Rosier de kanatları çok iyi kullandılar. Josef ve Atiba da zaten her zamanki istikrarlarıyla orta alanı domine ettiler.

        7

        Sergen Yalçın’ın takımı sahayı çok iyi parselleyip, alan daraltıyor ve topu çok hızlı dolaştırıyor. Rakip ceza alanına geldikten sonra Ghezzal ve Ljajic’in ayağından çıkan klas paslarla kolay pozisyon üretiyor. Hakkını teslim edelim Rosier ise gerçekten büyük bir güç. Bitmek bilmeyen bir temposu var ve çok etkili servisler yapıyor. Açık ara bu ligin en iyi sağ beki. Dün Beşiktaş olağanüstü bir iştahla yüksek nitelikli baskıyla büyük bir gövde gösterisi yaptı. Larin için de ayrı bir paragraf açmak lazım. Kanadalı golcü 4 tane attı, sürekli aramaya devam etti.

        8

        ALİ GÜLTİKEN

        Şampiyonluk havası böyledir... Rakibin kim olduğunun, kimin oynadığının, sizde hangi oyuncunun eksik olduğunun önemi yoktur. Şampiyonluk öyle sihirli bir şeydir ki; her şeyi ve herkesi içine alır. İçine girdiğiniz bu atmosferde yüksek motivasyon ve coşkuya götürür. Coşkuyla beraber de performans ve sonuç gelir.

        9

        Dün akşam maç başladığında şunu çok net gördük: Futbolcular bu işi kafalarında bitirmiş. Oyuna öyle bir başladılar ki Hatayspor kafasını kaldıramadı. Boks maçı olsa Hatayspor ilk rauntta nakavt sayılırdı. Gerçi ilk yarının sonundaki skora bakınca, 5-0'lık sonucun da Hatayspor için nakavttan farkı yoktu. Bu maçtan sonra artık Beşiktaş yakın rakiplerine el sallarken iki elini havaya kaldırarak kendi camiasını da şampiyonluk kutlamasına davet ediyor.

        10

        OKTAY DERELİOĞLU

        İlk 14 dakikada fişi çekti Beşiktaş... Şampiyonluğunu her maç daha da perçinleştiriyor... İnanılmaz derecede konsantre olmuş Beşiktaş. Bunu her dakika hissetiriyorlar. Maça geçecek olursak... Sezonun en farklı galibiyetini aldılar. Oyuncular için de moral oldu. Hatayspor bildiğimiz oyunundan çok uzaktı. Beşiktaş karşısında silik bir futbol oynadılar. İnanılmaz derece kötüydüler... Ömer hoca kenarda yoktu ama bu maçtan sonra özeleştiri yapmaları gerek...

        11

        Beşiktaş'a dönecek olursak Larin attığı 4 golle yıldızlaştı. Sergen hocayla müthiş bir çıkış gösterdi. Bunu da belirtmemiz gerek. Ghezzal'dan bahsetmeye gerek yok. Bir futbol sanatçısı... Rosier'e ara yaramış... Beşiktaş kritik bir maçı daha kazandı. Bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmaz. Galatasaray derbisinde de açık favori...

        12

        ATTİLA GÖKÇE

        İlk yarının skoruna bakalım: 5-0... Maçın sonu: 7-0… Peki kaç kurtarış yapmış Munir Mohammedi: 6… Toplayın gollerle kurtarılanları: 13 gol olabilirmiş yani… Bu Beşiktaş, Formula 1’de finişe yaklaşırken keskin virajları süper hızla dönen pilotlar gibi… Kartallar yüksek ve hızlı uçuyor (5000 m - 320 km/saat)… Beşiktaş da hızlı oyun ve yüksek skorla (7 gol) oynuyor.

        13

        Formula’dan maratona dönelim: Yarışı hep önde götüren atletin 42 bin 195 metrelik mesafeyi bitirirken zafer turuyla stada girdiğini düşünün… Dünkü Beşiktaş öyle bir şeydi işte… Goller tespih taneleri gibi sıralandı… Oyun, oyun olmaktan çıktı şova dönüştü...

        14

        BİLAL MEŞE

        Lider Beşiktaş’ta, Sergen Hoca’nın dediği gibi, “Biri geliyor, biri gidiyor...” Eee bir de kart cezaları var, malum!

        Demek istediğim, o yokmuş, bu yokmuş fark etmiyor... Kartal’ın oyununda değişen bir şey var mı? Aslaaa... Tüm handikaplara karşın Kartal sahaya çıkıyor, topunu oynuyor, üretiyor, kaçırıyor, ama kimsenin de gözünün yaşına bakmıyor! Önüne gelen her türlü engeli bir bir aşıyor. Yol temizliyor, yol...

        15

        Yani Kartal, ŞAMPİYONLUĞA kanat çırpıyor. Helal olsun Sergen Hoca ve oyuncularına... Süper Lig’de klasman hesabı yapan Hatayspor da öyle yabana atılacak ekip değil asla. Hele bir forvet hattı var ki, Boupenza, Akintola ve Diouf... Ama dünkü maçta sınıfta kaldılar, sınıfta!

        16

        Niye mi? ilk 14.dakikada kalesinde üç gol gören Hatayspor, adeta şaşkın ördeğe döndü! Öyle ki, Diouf arkadaşlarını saha içinde toplantı yapmak zorunda kaldı. Yaptılar da değişen bir tablo göremedik! Fark ilk yarıda beşe çıktı, toz şekeri gibi dağıldılar!

        Neyse, şampiyonluk fotoğrafı giderek netlik kazanıyor. Her maçını coşkulu ve de iştahlı oynayan Beşiktaş, alın terinin karşılığını ŞAMPİYONLUKLA taçlandırmasına şurada kaç hafta kaldı ki? Puan avantajı da ortada... Büyük bir mucize olmadığı taktirde ligin rengi artık bellidir. SİYAH-BEYAZ...

        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ