Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Bir zamanlar sırtı yere gelmiyordu! - Diğer Haberleri

        Spor yaşamında, serbest güreşte 82 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonluğu gibi önemli başarılara imza atarak Türk milletine birçok kez coşku yaşatan, eski milli güreşçi Sebahattin Öztürk, yaşamını memleketi Sivas'ta sürdürüyor.

        Şehirde inşaat ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren iş yeri kuran Öztürk, zamanının büyük bir bölümünü Galericiler Sitesindeki, tabelasında ''Şampiyon'' yazılı iş yerinde geçiriyor.

        Buradaki odasını, aldığı ödül ve belgelerle donatan Öztürk, odasında, şampiyonalarda çekilmiş fotoğraflarını da sergiliyor.

        Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı bir güreşçi olduğunu belirterek, ''Güreş hayatım boyunca birincilik kürsüsünden inmedim, ülkeme birçok madalya kazandırdım'' dedi.

        Güreşi 1998 yılında bıraktığını, daha sonra 2000-2004 yılları arasında Güreş Milli Takımında sorumlu antrenör olarak görev aldığını anlatan Öztürk, şu anda ticaretle uğraştığını söyledi.

        Türk güreşinin yeni şampiyonlar çıkarmasını isteyen Öztürk, Sivas'ın güreş sporu açısından potansiyelinin de önemine dikkati çekerek, bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

        Sivas'ın güreş, halter, boks, atletizm gibi branşlarda önemli sporcular yetiştirdiğini ifade eden Öztürk, yöreden yeni şampiyonlar çıkmasını istedi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olduğunu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veya spor ile ilgili kuruluşlar tarafından görev verilmesi halinde spor uzmanı olarak hizmet vermek istediğini anlatan Öztürk, Türk güreşine katkıda bulunmak ve geleceğin şampiyon güreşçilerini yetiştirmek istediğini söyledi.

        Evli, 3 çocuk babası olan, adına her yıl Yıldızeli ilçesinde geleneksel olarak karakucak güreşleri düzenlenen Sebahattin Öztürk, bu festivallere de maddi destek verdiğini, zaman zaman güreş ağalığını yaptığını kaydetti.

        Güreşte elde ettiği başarılar sırasında, Sivas'ta belediyeye ait olan bir spor salonuna da ismi verilen Öztürk, bu spor salonunda da gençlerin en iyi şekilde faydalanmasını ve bu salondan geleceğin şampiyonlarının çıkmasını istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ