Sivasspor 11 yıl sonra PTT 1. Lig'de
Kulüp tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda Süper Lig'de yer alan Medicana Sivasspor, 11 yıllık mücadelenin ardından PTT 1. Lig'e düştü
ABONE OL2004-2005 sezonunda 1. Lig'de yaşadığı şampiyonlukla 2005-2006 sezonunda Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazanan Sivasspor, ligi ilk yılında 8, ikinci yılında ise 7. sırada tamamladı.
Ligdeki üçüncü sezonunda 2007-2008'de sürpriz bir çıkış yaparak şampiyonluk yarışına dahil olan kırmızı-beyazlılar, 79 puanlı Galatasaray'ın ardından 73 puan ve üçlü averajla dördüncü sırada yer aldı.
Sivas temsilcisi, 2008-2009 sezonunda yine şampiyonluk için mücadele etti. Sivasspor o sezonu, 71 puanla şampiyon olan Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi.
Bu iki sezonda da Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden kırmızı-beyazlılar, 2008-2009'da İntertoto Kupası'nda üçüncü turda OFK Grbalj'i eledi, bir sonraki turda Braga'ya elendi.
Sivasspor, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesine katıldığı 2009-2010 sezonunda ise üçüncü turda deplasmanda 5-0 yenildiği maçın rövanşında Anderlecht'i 3-1 yense de elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Sivas temsilcisi, Avrupa Ligi'nde de Shakhtar Donetsk'e 3-0 ve 2-0'lık skorlarla boyun eğerek Avrupa macerasını tamamladı.
Kırmızı-beyazlı ekip, ilk iki yılından sonra Süper Lig'de bazı sezonlarda ligde kalmak, bazılarında ise orta sıralar için mücadele etti. Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos yönetiminde 2013-2014 sezonunda ligi 5. sırada bitirerek yeniden Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Sivasspor, "şike davası" nedeniyle kupaya katılamadı.