Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ballon d'Or ödülü, Ballon d'Or ödülünü kim kazandı, FIFA Altın Top ödülü, dünyanın en iyi futbolcusu - Futbol Haberleri

        FIFA'nın her yıl sezonun en iyi oyuncusuna verdiği Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan gala ile sahibini buldu. 2014 Ballon d'Or ödülünü, Real Madrid'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo kazandı.

        ARDA'NIN OYU OLAY YARATTI!

        FIFA Altın Top Ödülü gala töreni, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlendi. Törene, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra birçok ünlü futbolcu ve teknik direktör de katıldı.

        Ödüle 2008 ve 2013 yıllarında da layık görülen Portekizli futbolcu, ödülü 4 kez (2009, 2010, 2011, 2012) alan Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi ve Bayern Münih'in Alman kalecisi Manuel Neuer'i geride bırakarak, peş peşe 2. kez ödülün sahibi oldu.

        En iyi kadın futbolcu ödülünü, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Wolfsburg'da top koşturan Alman Nadine Kessler aldı.

        YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ LÖW OLDU

        Almanya Milli Takımı'nı 2014 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğu taşıyan Joachim Löw, Carlo Ancelotti (Real Madrid) ve Diego Simeone'nin (Atletico Madrid) önünde yılın teknik direktörü oldu.

        Kadın futbolunda en iyi teknik direktör ödülüne, Wolfsburg ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Ralf Kellermann layık görüldü.

        Yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nü, Real Madrid'in Kolombiyalı orta saha oyuncusu James Rodriguez aldı. Kolombiyalı oyuncu, 2014 FIFA Dünya Kupası'nın 2. turunda, Uruguay'a vole vuruşuyla attığı golle ödülün sahibi oldu. İrlandalı kadın futbolcu Stephanie Roche ve Hollandalı Robin van Persie de aynı kategoride aday olarak gösterilmişti.

        Fair-play ödülü ise 2014 FIFA Dünya Kupası'nda gönüllü olarak görev alanlara verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ