Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Yıldızların son durağı Katar! - Futbol Haberleri

        A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Cuma günü Katar ile karşılaşacak. Arap Yarımadası'nın Basra Körfezi kıyısında bir ülke olan ve dünyada adını son dönemde rekor transfer ücretleriyle ünlü futbolcuları transfer ederek duyurmayı başaran Katar'da futbol ve futbola olan ilgi de her geçen gün artıyor. Otoriteler, zengin bir ülke olmasından dolayı Katar'daki altyapının ve kulüplerin geleceğinin parlak olduğunu belirtiyor.

        RAUL VE BATISTUTA GİBİ OYUNCULAR FORMA GİYDİ

        Birçok yıldız isme ev sahipliği yapan ülkede, futbol yaşantısının sonlarında bulunan çoğu futbolcu Katar'ı tercih etti. Bunların en önemlilerin başında kuşkusuz futbol tarihinin efsane santraforu Gabriel Batistuta yer alıyor. Arjantinli efsane futbolcu, 2003 yılında geldiği Inter'den 12 yıl sonra ayrılıp Katar takımı Al-Arabi'ye transfer oldu. Batistuta, Katar'da 20 maçta 25 gol atarak gol krallığı unvanını elde etmiş, aynı takımda da jübilesini gerçekleştirmişti.

        Katar'ın yolunu tutan bir diğer efsane ise Real Madrid'li Raul Gonzalez oldu. Madrid ekibinin efsane golcüsü, 2010 yılında takımdan ayrılarak Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke'nin yolunu tutmuş, burada geçirdiği 2 yılın ardından Katar'ın Al-Sadd takımına gitmişti. Real Madrid'in simgeleşmiş isimlerinden biri olan Raul, 2014 yılında gittiği Amerika'nın New York Cosmos takımında futbol hayatına devam ediyor.

        TANIDIK İSİMLER DE KATAR'DA

        Birçok yıldızın ayak bastığı ülkede, Frank de Boer, Stefan Effenberg, Fernando Hierro, Guardiola, Leboeuf, Diawara, De La Pena, Caniggia, Boksiç, Mario Basler ve Pascal Nouma gibi futbolcular da forma giydi. Türk oyunculardan ise eski milli futbolcu Tuncay Şanlı kariyerinin bir bölümünü yine Türk teknik adam Bülent Uygun'un çalıştırdığı Umm Salal takımında sürdürdü. Bülent Uygun hala Umm Salal takımının teknik patronluğunu yapıyor.

        KATAR YILDIZLAR LİGİ'NİN GÖRÜNÜMÜ

        14 takımın yer aldığı ve her sezon 1 takımın küme düşüp, alt ligden de 1 takımın yükseldiği Katar Yıldızlar Ligi'ni ilk 3 sırada bitiren takımlar, Asya kıtasında kulüpler seviyesinde düzenlenen en büyük futbol organizasyonu olan AFC Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor. 14 takımlı lig Al-Rayyan, Al Khor, Al Jaish, Al-Sadd, Al Arabi, Umm-Salal, Al Mesaimeer, Al Ahli Doha, Al-Gharafa, Lekhwiya SC, Al-Kharitiyath, Al Sailiya, Al-Wakra, Qatar SC gibi takımlardan oluşuyor. 2015-2016 sezonunda şu an için 8. hafta geride kalırken, eski Beşiktaşlı Rodrigo Tabata'nın takımı Al-Rayyan 24 puanla namağlup liderliğini sürdürüyor. İkinci Al Jaish'in 20, üçüncü Al-Sadd'ın ise 18 puanı bulunuyor. 8. hafta itibariyle ligin son sırasında ise 3 puanı bulunan Al Mesaimeer bulunuyor.

        2022 FIFA DÜNYA KUPASI'NA EV SAHİBİ

        2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'da bugüne kadar bir sportif başarı bulunmuyor. Dev organizasyon için stadyum ve altyapılara milyarlarca Dolar harcayan ülke, şehir yapılanmalarında da birçok yeniliğe imza atmaya devam ediyor. Yaz aylarının aşırı sıcak geçtiği ülkede FIFA, turnuvanın tarihinde bir ilke imza atarak, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Kasım-Aralık aylarında düzenleneceğini duyurmuştu.

        TÜRKİYE İLE İLK KEZ KARŞILAŞACAK

        Türkiye ile Katar, Katar'ın başkenti Doha'daki Lekhwiya Stadı'nda TSİ 19.30'da tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Katar'da Uruguaylı teknik adam Jose Carreno tarafından belirlenen 25 kişilik kadro şu şekilde:

        "Claude Amin, Mohammed Khaled, Mohammed Tresor, Mohammed Musa, Karim Boudiaf, Ismail Ismail Mohammed, Mohammed Muntari, Ibrahim Majid, Abdul Karim Hassan, Mohammed Kasola, Khalfan Ibrahim, Hassan Al Haidos, Abdul Rahman Abubakr, Khaled Abdel Rauf, Majed Mohammed, Yasser Abu Bakr, Khouki Boualem, Yusuf Ahmed, Abdulaziz Hatem, Omar Barry, Ahmed Sufian, Abdulrahman Mohammed, Meshal Abdullah, Akram Afif."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ