Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Spor Toto Süper Lig puan durumu - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor engelini 2-0'lık galibiyetle geçen Beşiktaş, 12. haftayı da Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider geçti.

        Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'in deplasmanda kazandığı 12. haftada Kayserispor-Kasımpaşa ve Galatasaray-Antalyaspor maçları berabere tamamlandı. Toplam 24 golün atıldığı haftada sadece 5 gol karşılaşmaların ilk yarılarında kaydedildi. 80. dakikadan sonraki bölümde 9 gol bulan ekipler, bunlardan 4'ünü müsabakaların uzatma bölümünde attı.

        Toplam 40 sarı ve 1 kırmızı kartın kullanıldığı haftada kırmızı kartla cezalandırılan tek isim Mersin İdmanyurdu'ndan Nurullah Kaya oldu.

        Liderde kayıp yok

        Medicana Sivasspor'u penaltıdan Mario Gomez ve uzatma bölümünde Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 2-0 mağlup eden Beşiktaş, takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını korudu. Siyah-beyazlı ekipte ligde 9. golüne ulaşan Mario Gomez, 12. maçlar itibarıyla siyah-beyazlı ekibin son 14 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'la 12 haftada topladığı aynı puana ulaştı. Yenilmezlik serisini 10 maça çıkaran siyah-beyazlı ekip, son 10 müsabakada 8 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta da 90 ve sonrasında gol kaydeden Beşiktaş, bu sezon oynadığı tüm resmi maçlarda gol atmayı başardı.

        Ligde ilk galibiyetini geçen hafta Gaziantepspor karşısında alan Medicana Sivasspor, Beşiktaş'a 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Deplasmanda galibiyeti bulunmayan Sivas temsilcisi dış sahada üst üste 3. maçını da kaybetti.

        Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

        Hafta içinde ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-1 yenerek lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.

        Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 1-0 üstün tamamlayan sarı-lacivertli ekip, ligde oynadığı 12 maçın yedisinde ilk yarıları 1-0 önde geçti. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından 6 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe, üst üste 3. galibiyetini aldı. Bursaspor'dan transfer edilen 4 oyuncunun yedek kulübesinde başladığı müsabakada Volkan Şen, Ozan Tufan ve Fernandao oyuna sonradan dahil oldu. Bu sezon Süper Lig'de ilk kez bir maçta ikiden fazla gol atan sarı-lacivertli ekipte 1 gol kaydeden Robin Van Persie, 6 golün 5'ini deplasmanlarda attı.

        Mersin İdmanyurdu'nun en golcü ismi Nakoulma'nın 1 gol bulduğu müsabakada Sinan Kaloğlu'nun bir şutunda top direkten döndü. Ligde tek galibiyetini 8. haftada Trabzonspor karşısında elde eden Mersin İdmanyurdu, daha sonraki 4 haftada ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı.

        Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı Galatasaray berabere kaldı

        Sürpriz bir kararla geçen hafta içinde Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray, son bölümüne 3-2 önde girdiği müsabakada Antalyaspor'la berabere kaldı.

        Ligde geçen hafta da 3-2 üstün olduğu maçta Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, ilk 10 haftada kalesinde 9 gol gördükten sonra 2 maçta 7 gol yedi. Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın son bölümünde yönetim aleyhinde tezahüratlar yaptı. Son 3 sezonda Taffarel yönetiminde üç lig maçına çıkan Galatasaray, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

        Daha önce Chelsea formasıyla Galatasaray'a golü bulunan Samuel Eto'o, penaltıdan attığı golle, bu sezon 10. golünü kaydetti. Samuel Eto'o, bu sezon 4 kezle penaltıdan en çok gol atan oyuncu konumunda bulunuyor. Ligde 4 haftadır galip gelemeyen Antalyaspor, son galibiyetini 8. haftadaki Bursaspor maçında almıştı.

        Trabzonspor son anda

        Teknik direktör Şota Arveladze'nin görevden ayrılmasının ardından seyircisiz maçta Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor, rakibini 90+2. dakikada Mehmet Ekici'nin golüyle 1-0 mağlup etti. Ligde 2 hafta sonra galip gelen bordo-mavili ekip, kendi evinde 5 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Geçen sezon ligi 9 gol ve 11 asistle tamamlayan Mehmet Ekici, bu yıl ilk gol sevincini yaşadı.

        Son 2 haftayı birer puanla kapattıktan sonra son dakika golüyle beraberlik fırsatını kaçıran Gençlerbirliği, deplasmanda bu sezon henüz galibiyet alamadı. Gençlerbirliği'nin son 5 maçta 1 galibiyeti bulunuyor.

        Kayseri'de beraberlik

        Haftanın berabere biten iki karşılaşmasından birinde Kayserispor ile Kasımpaşa gol üretemedi. İç sahada galibiyeti bulunmayan Kayserispor, kendi evindeki 6 maçta attığı 1 golle Avrupa'daki bir çok lig arasında iç sahada en az gol atan ekip konumunda yer alıyor. Sarı-kırmızılı ekibin son 9 müsabakada sadece 1 galibiyeti var.

        Son 8 maçta sadece 1 mağlubiyeti bulunan Kasımpaşa, deplasmanda oynadığı son 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. İstanbul temsilcisi bu sezon 5. kez bir müsabakada gol atamadı.

        Akhisar Belediyespor evinde yenilmiyor

        Süper Lig'de iç sahada en başarılı ekip olan Akhisar Belediyespor, Bursaspor'u 3-1 mağlup ederek kendi evindeki başarılı çizgisini sürdürdü. Hugo Rodallega'nın 2 gol attığı müsabakada Bruno da 1 gol kaydetti. Oyuna sonradan giren Bruno'nun kaydettiği golden sonraki sevincinde Cihat Arslan'a karşı tepki gösterdiği ileri sürülse de Brezilyalı oyuncu bunu yalanladı. Milan Lukac, Hugo Rodellaga'ya verdiği gol pasıyla bu sezon asist yapan ilk kaleci oldu. Son 5 haftada 4 galibiyeti bulunan Ege temsilcisi, haftayı 5. sırada tamamladı.

        Profesyonel liglerde beraberliği olmayan tek ekip olan Bursaspor, Beşiktaş'ın ardından Akhisar Belediyespor'a da yenildi. Yeşil-beyazlı ekip dış sahada oynadığı 6 maçın 2'sini kazanırken, diğerlerinde sahadan mağlup ayrıldı.

        Eskişehirspor başladı, Torku Konyaspor bitirdi

        Haftanın gollü geçen karşılaşmasında Eskişehirspor yeni teknik direktörü Samet Aybaba yönetiminde iki kez öne geçtiği müsabakada Torku Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu. Lig tarihinde ilk kez üst üste 9 maç kaybeden Eskişehirspor, bu sezon deplasmanda ilk defa gol sevinci yaşadı.

        Ligde 3 haftadır galip gelemeyen Torku Konyaspor, geçen haftaki Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sezon ilk kez bir maçta 2'den fazla gol atan Torku Konyaspor, son 3 haftada gol sevinci yaşayamamıştı.

        Çaykur Rizespor yine Kweuke ile güldü

        Geçen hafta uzatma bölümünde attığı gollerle Galatasaray'ı 4-3 mağlup eden Çaykur Rizespor, bu hafta da 86. dakikada bulduğu golle Osmanlıspor'u 1-0 yendi. Üst üste 2. galibiyetini alan Karadeniz ekibinde Kweuke 8. golüne ulaştı.

        Evinde istediği sonuçları elde edemeyen Osmanlıspor, iç sahada üst üste 3. mağlubiyetini aldı. İç sahada 6 maçta birer galibiyeti ve beraberliği bulunan başkent temsilcisinin 4 yenilgisi bulunuyor.

        Kapanış maçı Medipol Başakşehir'in

        Gaziantepspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, ligde yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı. Son 5 haftada 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Medipol Başakşehir, son yenilgisini 7. haftada Galatasaray'a karşı almıştı. Medipol Başakşehir'de uzatma bölümünde oyuna giren Semih Şentürk, bu sezon ilk kez forma giydi.

        Üst üste 2. kez sahadan puansız ayrılan Gaziantepspor, kendi evinde yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisini sürdüremedi.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        SONUÇLAR

        Akhisar Belediyespor-Bursaspor: 3-1

        Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe: 1-3

        Kayserispor-Kasımpaşa: 0-0

        Galatasaray-Antalyaspor: 3-3

        Torku Konyaspor-Eskişehirspor: 3-2

        Osmanlıspor-Çaykur Rizespor: 0-1

        Trabzonspor-Gençlerbirliği: 1-0

        Beşiktaş-Medicana Sivasspor: 2-0

        Gaziantepspor-Medipol Başakşehir: 0-1

        13. hafta programı

        27 Kasım Cuma:

        19.00 Antalyaspor-Osmanlıspor (Akdeniz Üniversitesi)

        19.00 Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor (Yeni Rize)

        19.00 Bursaspor-Kayserispor (Bursa Atatürk)

        28 Kasım Cumartesi:

        16.00 Medicana Sivasspor-Medipol Başakşehir (Sivas 4 Eylül)

        19.00 Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu (Eskişehir Atatürk)

        29 Kasım Pazar:

        14.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor (Ankara 19 Mayıs)

        17.00 Beşiktaş-Akhisar Belediyespor (Başakşehir Fatih Terim)

        20.15 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

        30 Kasım Pazartesi

        20.00 Fenerbahçe-Trabzonspor (Ülker)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ