Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Rıza Çalımbay: "Hakemler olmasa 3 büyükleri de yenmiştik" - Kasımpaşa Haberleri

        Sezon başında bu yana hakem hatalarına maruz kalan Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay isyan etti. Tecrübeli teknik adam, dün oynanan Gaziantepspor maçında Kasımpaşa aleyhine verilen penaltı pozisyonunun ardından sinirlenerek soyunma odasına gitti. Rıza Çalımbay, HABERTÜRK TV'de Faik Çetiner'in sunduğu Sportürk programına bağlanarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o sözler:

        "Kasımpaşa'ya yapılan sezon başından beri hiçbir takıma yapılmadı. Ben kasıtlı yapıldığına inanmıyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Penaltı pozisyonunu göremeyebilir ama ondan önceki gözünün önündeki faulü vermiyor hakem. Diyorlar ki 'bir faulden ne olur?', olmaz olur mu... Penaltı oluyor işte.

        "DÜNKÜ MAÇTA ERKEN ÇIKMASAM ATILACAKTIM"

        Ben maç bitmeden çıktım. Kalsam kesin oyundan atılacaktım. Ben hakem seminerinde onlar için güzel şeyler söyledim. Onlara hatalarını da söyledim.

        'Hata olmaz' demiyorum, hata elbette olur. Deniz Çoban çıktı, delikanlı gibi 'ben hata yaptım' dedi, hakemliği bıraktı. Ben o olayla ilgili tek kelime etmedim. Bu takımın günahı ne ya. Bu kadar olur mu! Galatasaray maçında bariz golümüzü vermiyorlar, Akhisar maçında golümüzü vermiyorlar, Bursa maçında penaltımızı vermiyorlar. Ben hakemlere artık güvenmiyorum. Bir de benim en çok üzüldüğüm konu Tolga Özkalfa'nın tavrı, çocuklara davranışı. Hakem 'bize hocam içeride konuşalım' diyor, ondan sonra içeri girince kaçıyor. Hakem kendi gözlemcisine bağırıyor. Benim anlamadığım tek şey neden böyle yapıldığı.

        "HATALAR OLMASA 3 BÜYÜKLERİ DE YENECEKTİK"

        Hatalardan kaynaklanan garanti 10 puanımız gitti. 'Üç Büyükler'i de yeniyorduk hakem hataları olmasa. Kasımpaşa Kulübü ile MHK arasında bizim bilmediğimiz bir konu var herhalde. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü. Biz saygıda kusur etmiyoruz. Galatasaray maçında top gol çizgisinin içinden çıktı, biz ikinci yarıda hakeme en ufak bir tepki bile göstermedik.

        Dünkü maçta hakemin tavrı çok yanlış. Ben dedim ki 'size kızmayacak mıyız, siz hemen gelip tepki gösteriyorsunuz'. Ben takımıma tabii ki sahip çıkacağım. Biz haftaya Başakşehir ile kritik bir maça çıkacağız. Ben yine korkuyorum hata yapılacak diye. Geçen hafta Trabzon maçında bariz penaltımız verilmedi. Gözünün önünde verilmeyen penaltıdan sonra insanın aklına başka şeyler geliyor.

        "YAZIK GÜNAH BU TAKIMA!"

        Ben içeri geldiğimde bütün oyuncularım koridorda hakem bekliyordu. Ben hepsini gönderdim ve hakemlerle biz konuştuk. Soyunma odasına girdiğimizde 'hakemlerle siz değil, biz konuşacağız' dedik. Bize hiçbir hakemin kızmaya hakkı yok. Kızanlar da haksızlar. Bizim 11-12 puanımız yendi ve bizi bu hale getirdiler. Hakemlerin yaptığı bariz hatalardan dolayı biz bu durumdayız. Yazık günah bu takıma da. Bu takıma yatırım yapılıyor, bir sürü insan buradan ekmek yiyor.

        "G.SARAY MAÇINDA BARİZ GOLÜMÜZ VERİLMEDİ, TEPKİ BİLE VERMEDİK"

        Ben artık inanamıyorum. 1 olur, 2 olur. Trabzon maçında görmedin ama bari bu maçta bariz faulü görsün artık hakem. Allah bize haksız puan vermesin. Galatasaray maçında bariz golümüz verilmedi ve hiçbir oyuncumuz tepki bile vermedi. Hakem seminerinde gelip bizi tebrik ettiler bu konu yüzünden.

        "BİZİM DURUMUMUZU HAKEMLER BELİRLİYOR"

        Ben susunca da 'niye hakkını savunmuyor?' diyorlar. İlk yarıda hatalar yapıldı, ama ikinci yarıda şampiyon, düşen takımlar belli olacak. Bunları hakemler belirlemesin. Ama bizim durumumuzu hakemler belirliyor. Bizim isyanımız geçer, ama esas hakemlerin hatalarını düzeltmeleri gerekiyor. Yapacak bir şey yok artık ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz her şeye rağmen çok iyi olacağız. 1-2 takviye yaptıktan sonra biz hakettiğimiz yere geleceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ